Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 05. 2013. 13:03   >>  13:03 1

KOLAŠIN

Protest radnika "Lipke"

Radnici hotela Lipka protestovali su danas zbog, kako su naveli, nekorektnog i neprofesionalnog odnosa menadžmenta.

“Nakon što je menadžment zatvorio hotel, to isto je uradila i Inspekcija rada, u oba slučaja radnici su ostali bez objašnjenja zašto se to čini, s obzirom da je Lipka, u tom periodu solidno poslovala sa 80% popunjenosti kapaciteta. Očekivali smo objašnjenje od nadležnih iz kompanije “Adrijastar”, koja je upravljala hotelom“, kazao je u ime radnika Boban Medenica.

Rukovodstvo hotela, u maju, prošle godine je donijelo bez ikakvog obrazloženja odluku o zatvaranju Lipke.

Radnici traže objašnjenje, jer ih je menadžment svojim odlukama doveo u, kako kažu, veoma tešku situaciju.

“Ostali su nam dužni po šest plata, doprinose za godinu ipo, a radne knjižice su nam još uvijek u hotelu, tako da nam je oduzeto pravo na rad. Obraćali smo se Ministarstu rada za pomoć, jer želimo da riješimo problem kroz institucije sistema, ali ni tu nijesmo našli razumijevanja”, istakao je Medenica.

Radnici zahtijevaju da im se neko iz menadžmenta obrati, da im se isplate dugovanja, uplate doprinosi i zaključi radni staž. U protivnom, poručuju, biće spremni na radikalizaciju protesta.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније