Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 11. 2015. 08:06 >> 07:56

TAHIROVIĆ OCIJENILA

Presuda ljekarima prije suđenja

Štrajk roditelja pet beba, zaraženih u bjelopoljskoj Opštoj bolnici u novembru prošle godine, od kojih je jedna preminula, nastavak je hajke i presuda prije samog suđenja, ocijenila je jedna od optuženih u ovom slučaju, bivša načelnica Odjeljenja neonatologije Haka Tahirović.

Tahirović je u izjavi za Dnevne novine istakla da bi svaki komentar o ponovljenom štrajku roditelja bio izlišan, navodeći da je slučaj "tendenciozan, namješten i ispolitizovan".

Ona očekuje da će sljedeća destinacija šatora biti ispred zgrade Višeg suda, kako je rekla, "sa jasnim zahtjevom".

"Ljekarima robija ili štrajkujemo glađu do smrti! Po meni je ovo novi početak ili nastavak već započete hajke koja traje već godinu i presuda prije suđenja. Doživjeli smo ono što je najteže u ljekarskoj praksi, dovoljno smo preživjeli sve oblike poniženja, straha, omalovažavanja, ljudske i profesionalne degradacije da bi nas ovakvim postupcima dodatno uništavali", kazala je Tahirović. 

Ona je pitala i ko se igra njima u teškim vremenima dok se bore za opstanak.

"Mišljenje o radu ljekara javno i vrlo kritički su saopštavale osobe koje nemaju nikakvog profesionalnog dodira sa medicinom. Senzacionalističke osude su se pojavile preuranjeno kada propusti u našem radu još nijesu dokazani“, istakla je ona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније