Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

01. 05. 2013. 18:48   >>  20:16 1

PORTO MONTENEGRO

VIDEO: Otvoren 31. Sajam nautike

Sajam nautike i opreme za sport, kamping i rekreaciju, tridesetprvi, a drugi po redu koji „Jadranski sajam“ priređuje u Porto Montenegru, otvoren je danas.

„Prošli, jubilarni 30. sajam je pokazao da ogromno iskustvo koje Jadranski sajam ima u organizovanju sajamskih manifestacija i prelijepi ambijent u Porto Montenegru daju dobre rezultate. Ove godine broj izlagača je značajno veći. Dok neke druge manifestacije slične vrste u okruženju bilježe pad broja izlagača, to nije slučaj sa ovim Nautik šouom“, istakao je, otvarajući sajam, predsjednik opštine Tivat Miodrag Kankaraš.

Među gostima na otvaranju bili su i ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović i ambasador Slovačke u Crnoj Gori, František Lipka.

Porto Montenegro i sajam nautike imaju veliku ulogu u promociji turističke ponude i nautičkog turizma, čulo se na otvaranju.

„Nastavlja se trend rasta ove sajamske manifestacije, što nam daje za pravo da vjerujemo u ostvarenje cilja koji smo postavili, a to je da „Nautik šou“, sajam nautike u marini Porto Montenegro, postane jedan od najznačajnijih nautičkih događaja na istočnoj obali Jadrana“, rekao je izvršni direktor „Jadranskog sajma“ Rajko Bujković.

Direktor marine Porto Montenegro, Toni Braun, smatra da je ovaj Sajam „omaž najvišim standardima nautičke industrije i onoga što one mogu da ponude“, prenio je Radio Tivat.

„Sa novom uzbudljivom lokacijom, ove godine u srcu marine Porto Montenegro, uz majske i vaskršnje praznike, uz lijepo vrijeme kojim smo blagosloveni, vjerujemo da će ovaj događaj biti najbolji način da počnemo novu turističku sezonu, ne samo za Porto Montenegro i grad, već i za čitavu zemlju“,istakao je Braun.

Na ovogodišnjem sajmu nastupilo je 27 kompanija iz Rusije, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Češke i Crne Gore.

Pored plovila svih kategorija, od gumenjaka, pomoćnih plovila, plovila za sport i zabavu, motornih brodova, jedrilica, radnih plovila, katamarana, zastupnici brojnih poznatih nautičkih brendova do 5.maja predstaviće u Tivtu brodske i vanbrodske motore, servisne usluge, nautičku opremu, škole jedrenja i drugih sportova na vodi,  čarter usluge i popularne nautičke časopise. Svoju ponudu skutera i automobila na Sajmu predstavlja i francuski proizvođač „Pežo“.

Najskuplje plovilo na Sajmu nautike u Porto Montenegro izložila je italijanska firma „Dominator“. Ova firma koja se nautičkom tržištu pojavila prije desetak godina na 31. Nautik šouu predstavila se luksuznom jahtom „Dominator 680“ od 21 metar, vrijednu 1,4 miliona eura. 

 

Rada Đaković, TVCG

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније