Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

01. 05. 2013. 12:47 >> 12:49

RADNIČKA PRAVA

SNP: Nema mjestu zadovoljstvu

Kada je riječ o radnicima, sindikatima i njihovim pravima, u Crnoj Gori nema razloga za zadovoljstvo, ocijenjeno je iz Socijalističke narodne partije (SNP). U toj partiji su ocijenili da vrijeme koje je sada pred nama i ono koje je ostalo iza nas, nameće pitanje i potrebu da se iskaže nezadovoljstvo stanjem u kojem se nalaze radnici, kao i položajem ogromnog broja nezaposlenih.

 „Praznik rada dočekujemo u veoma teškim uslovima koji su posljedica katastrofalne ekonomske politike Vlade Crne Gore“, saopšteno je iz SNP-a.

Oni smatraju da je neophodno promijeniti sistem vrijednosti da bi 1. maj poprimio nekadašnja obilježja i značaj u Crnoj Gori.„Praznik rada dočekujemo u veoma teškim uslovima koji su posljedica katastrofalne ekonomske politike Vlade Crne Gore“, saopšteno je iz SNP-a.

„Nažalost, zbog Vladine katastrofalne ekonomske politike, danas u Crnoj Gori imamo samo bogate pojedince i obespravljene radnike, kojima je takva politika zatvorila fabrike i ostavila ih na ulici i u bijedi i siromaštvu“, smatraju u SNP-u.  

Oni tvrde da je jučerašnja rasprava u Skupštini o KAP-u pokazala da se SNP „istinski bori za prava svih radnika“.  Podsjećaju da su predložili dopune Zakona o penzijsko–invalidskom osiguranju koje bi trebalo da ponovo omoguće penzionisanje radnika u KAP-u, Željezari i rudnicima, gdje težina posla omogućava benificirani radni staž.

“SNP je svojim zaključcima obezbijedila da se niti za jedan cent ne zadužuju građani ili budžet kako bi plaćali račune za struju ili sumnjive dugove bilo kom stranom ili domaćem investitoru u Crnoj Gori, kao i da rudari, ali i drugi radnici u Crnoj Gori ne moraju radikalizovati svoje zahtjeve kako bi ostvarili i zaštitili svoja Ustavom, zakonima i Kolektivnim ugovorom predviđena  prava”, navodi se u saopštenju SNP-a.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније