Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

01. 05. 2013. 09:00 >> 12:04
2

ZAHTJEV MANDIĆA

Provjeriti koga je Filip pomilovao

Lider Nove i funkcioner Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić zatražio je da se provjeri kome je i pod kakvim uslovima pomilovanja davao predsjednik Crne Gore Filip Vujanović u svoja dva mandata na čelu države. Mandić je „Danu” rekao da je davanje pomilovanja od strane predsjednika Crne Gore veoma važno i da građani moraju znati detalje Vujanovićevih amnestija u poslednjih deset godina.

 

Mandić je ocijenio da u borbi protiv organizovanog kriminala, a posebno korupcije na najvišem nivou, treba početi od prve adrese od predsjednika Crne Gore.

„Tim prije imajući u vidu da se za prethodnih desest godina i dva mandata radi o velikom broju pomilovanja, između ostalog i ljudima za koje se da pretpostaviti da nijesu osuđeni na po nekoliko mjesesci, a njihove porodice su u stanju socijalne potrebe. Ne, riječ je, u nekim slučajevima, o najvećim kriminalcima u regionu, koji su po težini krivičnih djela nadmašivali i regionalne okvire“,  kazao je Mandić.

Vujanović je, prema zvaničnim podacima koji su ranije iz njegovog kabineta dostavljeni Centru za građansko obrazovanje, za četiri godine pomilovao 328 osuđenih, od kojih šestoro za organizovani kriminal i korupciju.

Po mišljenju Mandića, sve to ima značaja ako se uzme u obzir da je predsjednik Federacije BiH Živko Budimir uhapšen zbog sumnje da je primao mito za pomilovanja.

„Potrebno je da dobijemo odgovore na pitanja o pomilovanjima koja je dao Vujanović, posebno nakon najnovijih dešavanja i hapšenja predsjednika Federacije BiH Živka Budimira i skandala povodom pomilovanja. Koristeći ustavna ovlašćenja, naplaćivao je preko uhodane korupcionaške mreže novac od lica iz kriminalnog miljea, koja su osuđena na višegodiše kazne, i davao im pomilovanja“, rekao je Mandić.

Mandić navodi da treba ispitati svako pomilovanje koje je Vujanović učinio u prehodnih deset godina, te da je potrebno objaviti i objasniti zbog čega, zašto i kako je šef države pomilovao određena lica.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније