Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

03. 11. 2015. 10:42 >> 10:30
5

ZEKOVIĆ PORUČIO

Lješković da kaže imena, ili da krivično odgovara

Predsjednik Savjeta za građansku kontrolu rada policije Aleksandar Zeković kazao je da je razočaran jučerašnjim svjedočenjem komandanta Specijalne antiterorističke jedinice Radosava Lješkovića, koji nije saopštio imena pripadnika SAJ-a koji su učestvovali u prebijanju Milorada Martinovića tokom protesta DF-a.

 

Lješković je, podsjetimo juče saslušan u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, a Zeković smatra da istup komandanta SAJ-a u potpunosti razočarava demokratsku i profesionalnu javnost.

“Prvo što sam mislio da je crnogorska policija došla do te faze razvoja kada smo napokon srušili onaj čuveni zid plavog ćutanja. I prosto se u ovom slučaju vidi da se manifestuje jedna solidarnost sa policijskim službenicima koji nijesu dostojni policijskog posla. Ja jedino mogu da očekujem da ako ne možemo da dođemo do neposrednih izvršilaca da on preuzme objektivnu odgovornost. Ovo je jako razočaravajuće i zaista mi se čini da ovo nije dobro u pravcu očuvanja i daljeg razvoja kredibiliteta crnogorske policije”, rekao je Zeković za Radio Antena M.

Lješković Tužilaštvu u toku dana treba da dostavi spisak svih angažovanih SAJ-ovaca, koji su 24. oktobra bili na radnom zadatku. Zeković očekuje da Lješković saopšti sve potrebne informacije.

“Ukoliko on to ne uradi i ukoliko se na drugačiji način preko Uprave policije ne dođe do tačnih saznanja ko su bile osobe koje su na onaj način primjenjivale policijska ovlašćenja, a nijesu svi policijski službenici na snimku sporni, onda komandant SAJ-a mora preuzeti objektivnu odgovornost i očekujem da ga u tom slučaju osnovni državni tužilac procesuira”, zaključuje Zeković.

Vrhovno državno tužilaštvo je, podsjetimo, zatražilo izvještaj i od direktora Uprave policije Slavka Stojanovića i načelnika Centra bezbjednosti Podgorica Jovice Rečevića.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније