Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 10. 2015. 15:51 >> 20:51
4

TRG REPUBLIKE

Dimitrije Popović radiće spomenik vojvodi Mirku

Rad umjetnika Dimitrija Popovića odabran je na Konkursu za idejno i umjetničko rješenje spomenika vojvodi Mirku Petroviću, koji će biti podignut na Trgu Republike u Podgorici.

Odluku o idejnom i umjetničkom rješenju spomenika vojvodi Mirku Petroviću (1820-1867) i crnogorskim junacima, učesnicima oslobodilačkih ratova 1853, 1858, 1862, 1876-1878 godine, donijela je stručna komisiju u sastavu: presjednik princ Nikola Petrović-Njegoš, arhitekta, i članovi Nenad Šoškić, magistar vajarstva, Danilo Radojević, doktor humanističkih nauka, Nela Savković-Vukčević, magistarka filoloških nauka i Srđan Raičević, diplomirani pravnik.

Iz Glavnog grada je saopšteno da je komisija jednoglasno donijela odluku da se, od ukupno tri pristigla rada, prva nagrada dodijeli radu umjetnika Dimitrija Popovića, pod šifrom „Ribnica“.

Takođe, odlučeno je da se druga i treća nagrada ne dodijele.

"Prvonagrađeni rad stiče pravo realizacije, uz primjedbe i sugestije stručne komisije, koje je autor dužan da uvaži", navodi se u odluci Komisije.

Prilog Nevenke Jovović, TVCG:

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније