Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

29. 04. 2013. 18:49 >> 18:50

PEJANOVIĆ ĐURIŠIĆ

VCG će se dalje reorganizovati

Reorganizacija Vojske Crne Gore realizovaće se kroz plansko smanjivanje jedinica, napuštanje i smanjenje nepotrebnih infrastrukturnih lokacija, brojno smanjenje komandi i popunu novoformiranih jedinica sa nedostajućim kadrom, kazala je ministarka odbrane Milica Pejanović Đurišić.

Pejanović Đurišić je danas razgovarala sa predstavnicima akademske zajednice i nevladinog sektora u o nacrtu novog Strategijskog pregleda odbrane.

„Nacrtom novog Strategijskog pregleda odbrane pokušali smo da damo odgovor na pitanje „U kom pravcu i na koji način treba nastaviti sa razvojem sistema odbrane Crne Gore da bi se ostvarili definisani nacionalni odbrambeni ciljevi“ “, istakla je Pejanović- Đurišić.

Novim Strategijskim pregledom odbrane, kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, utvrđene su glavne smjernice za planiranje i razvoj odbrane za naredni period, pri čemu se imalo u vidu da će realizacija datih preporuka biti uslovljena promjenom ekonomskih parametara koji neposredno utiču na finansiranje sistema odbrane.

„Inoviranim dokumentom određeni su prioriteti kojima se obezbjeđuje izvršavanje ustavne uloge Vojske Crne Gore  i ispunjavanje vojno- odbrambenih uslova za integraciju u NATO i EU“.

 

U saopštenju se navodi da su predstavnici nevladinog sektora saglasni da današnji susret predstavlja dobru polaznu osnovu za realizaciju budućih zajedničkih projekata i inicijativa , dok je iz akademske zajednice upućen poziv za saradnju u oblasti usavršavanja  ljudskih resursa za potrebe Ministarstva odbrane i Vojske na univerzitetima u Crnoj Gori.

Pejanović- Đurišić je kazala da je komunikacija između Ministarstva i civilnog sektora više nego potrebna i izrazila uvjerenje da Crna Gora raspolaže stručnim  kapacitetima  da može na kvalitetan način  da odgovori svim izazovima i reformama koji su pred nama.

„Ministarstvo će, i u narednom periodu, organizovati slične aktivnosti u cilju povećanja transparentnosti rada MO i Vojske , kao i radi kvalitetne razmjene mišljenja sa što većim brojem relevantnih subjekata i pojedinaca“, stoji na kraju saopštenja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније