Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

29. 04. 2013. 18:37   >>  18:37

UDRUŽENJE PROIZVOĐAČA

Pljevaljski sir - zaštićeni brend

U Pljevljima je formirano Udruženje proizvođača pljevaljskog sira koje će uskoro podnijeti zahtjev za registrovanje oznake porijekla ili geografske oznake tog čuvenog mlječnog proizvoda.

 

Realizacija pomenutog projekta počela je u januaru, a odobren je i finansijski podržan od USAID-a, opštine Pljevlja i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, s krajnjim ciljem da pljevaljski sir bude jedan od prvih crnogorskih proizvoda koji će imati zaštićeno porijeklo.

Na osnivačkoj skupštini Udruženja proizvođača pljevaljskog sira, za predsjednika Skupštine izabran je Radoš Vučetić, a za predsjednika udruženja Vojislav Zindović.

Prije formiranja Udruženja, opštinska Služba za poljoprivredu organizovala je predavanje na temu „Zaštita oznake porijekla ili geografske oznake pljevaljskog sira“. O važnosti pljevaljskog sira za crnogorsku poljoprivredu i njegovoj zaštiti, govorio je profesor Slavko Mirecki.

Dio projekta je i brošura „Osnove proizvodnje pljevaljskog sira“ koja će svim sadašnjim i potencijalnim proizvođačima poslužiti da naprave još kvalitetniji proizvod i da ga, uz neophodnu dozu marketinga, organizovano i kontinuirano plasiraju na crnogorsko i tržište regiona.   

 

Saša Bezarević, Radio Crne Gore

                                                                                                     

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније