Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

08. 10. 2015. 17:08 >> 17:02

KOVAČEVIĆ SAOPŠTILA

U hraniteljskim porodicama za 40 % više djece

Broj djece smještene u hraniteljskim porodicama povećan je za 40 odsto, saopštila ministarka rada i socijalnog staranja, Zorica Kovačević, i poručila da će Ministarstvo nastaviti da stvara povoljne uslove za djecu bez roditeljskog staranja.

Kovačević se danas sastala sa šefom Odsjeka za civilno društvo, medije i istraživanja u Evropskoj komisiji (EK), Nikolom Bertolinijem i njegovim saradnicima.

Ona je ukazala na to da je Vlada usvojila plan transformacije Dječjeg doma "Mladost" u Bijeloj prema kojem će djeca mlađa od tri godine, koja su bez roditeljskog staranja, biti smještena u porodice. 

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Kovačević je informisala Bertolinija o dobroj saradnji sa predstavnicima civilnog sektora kroz njihovo učešće u radnim grupama na izradi zakonskih i podzakonskih akata.

„Ministarstvo će i u narednom periodu partnerski sarađivati sa predstavnicima civilnog sektora, koji su i ovom prilikom pozvani da se aktivnije uključe da bi zajednički rješili sve probleme koji nastanu“, poručila je Kovačević.

Ona je upoznala Bertolinija sa nastavkom kampanje "Svako dijete treba porodicu" u saradnji sa UNICEF-om, koja se sprovodi u svim gradovima preko Centara za socijalni rad, kroz projekat „Otvorena vrata“. 

„U cilju daljeg jačanja socijalnih usluga Ministarstvo će otvoriti Dnevne centre u opštinama Tivat, Budva, Rožaje i Danilovgrad, u saradnji sa lokalnim samoupravama, čime će svaka opština imati dnevni centar“, saopštila je Kovačević.

Ona je najavila da će ovih dana biti otvoren regionalni centar za smještaj osoba sa teškoćama u opštini Bijelo Polje.

„Sljedeće godine počeće se sa izgradnjom regionalnih centara u opštinama Bar i Herceg Novi“, kazala je Kovačević. 

Ona je, kako se navodi, upoznala Bertolinija sa posvećenošću Crne Gore na aktivnostima Regionalnog stambenog projekta, i dodala da će izgradnja zgrade sa 61 stambenom jedinicom biti gotova prije roka.

Brzo će, kako je kazala, biti raspisan tender za izgradnju 120 stambenih jedinica u opštinama Podgorica i Pljevlja i, zajedno sa EK, nastaviće se sa realizacijom projekata iz Regionalnog stambenog programa.

„Bertolini je kazao da je EK zadovoljna sa svim aktivnostima koje realizuje Ministarstvo, kao i da će se nastaviti jačanje partnerske saradnje“, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније