Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 09. 2015. 22:41 >> 22:30

50. GODINA GIMNAZIJE

"Dobre učenike zadržati u Rožajama"

Gimnazija “30. septembar u Rožajama” iznjedrila je dobre đake koji su se školovali na najprestižnijim svjetskim univerzitetima, a Ministarstvo prosvjete nastojaće da ubuduće takvi đaci ostaju da se školuju i rade u Crnoj Gori, poručio je ministar prosvjete, Predrag Bošković, na Svečanoj akademiji povodom 50. rođendana te škole.

Na svečanosti, koja je održana u Centru za kulturu, govorili su i direktor Gimnazije Fejzo Murić i predsjednik Opštine Rožaje, Ejup Nurković.

Bošković je naglasio da je izazov da se u narednim godinama sačuva ono što je stečeno u prethodnih pet decenija, ali i da se radi na poboljšanju kvaliteta uslova rada u toj školi.

Predsjednik Opštine Rožaje, Ejup Nurković, rekao je da će se založiti da Gimnazija nastavi da bude jedna od najcijenjenijih škola u Crnoj Gori i da je njegov zadatak da učini sve da se “izuzetni đaci ove škole nakon studija vraćaju u Rožaje da rade i služe svom gradu.”

On je, kako navode iz Ministarstva prosvjete, izrazio nadu da će Rožaje u budućnosti dobiti još jednu školu.

Direktor Gimnazije „30. septembar“ Fejzo Murić rekao je da je osnivanje Gimnazije jedan od najznačajnijih datuma u istoriji Rožaja i iskoristio priliku da zahvali njenim osnivačima - prof. dr Miomiru Dašiću i Amiru Redžoviću. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније