Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 09. 2015. 16:49 >> 23:05

TRAJE DO 31.10.

Rekordna posjeta CG paviljonu na EXPO

Od 1. maja, kada je u Milanu otvorena svjetska izložba EXPO 2015., crnogorski paviljon posjetilo je blizu 200.000 posjetilaca, a samo u subotu, 12.septembra je zabilježeno 7.926 posjetilaca. Expo Milano 2015 će biti otvoren za posjetioce do 31.oktobra.

Univerzalna svjetska izložba ove godine okupila je 144 zemlje učesnice, 3 međunarodne organizacije i 13 nevladinih organizacija.

Crna Gora se na ovogodišnjem Expo-u predstavlja pod motom „Mala zemlja velikih mogućnosti“ u okviru Biomediteranskog klastera pored Malte, San Marina, Tunisa, Libana, Egipta, Srbije i Albanije.

Do sada, Crna Gora je imala priliku da se  predstavi na tri Univerzalne svjetske izložbe, i to 1905.godine u Liježu, 2010.godine u Šangaju i sada u Milanu, uvijek kao samostalna država.

Fokus crnogorske promocije je usmjeren na investicione potencijale, turističku atraktivnost, zdravu hranu, kulturu, istoriju i tradiciju.

Kako navode iz Crnogorskog paviljona, prema neformalnim ocjenama učesnika i posjetilaca EXPO-a, naš paviljon je najreprezentativniji u okviru Biomediteranskog klastera.

„U poznatom italijanskom izdanju časopisa Corriere della Sera, u više navrata, italijanski posjetioci navode da je Crnogorski paviljon na njih ostavio najbolji utisak, a nije mali broj ni onih koji su nam na društvenim mrežama ostavili komentare da su donijeli odluku da ljetuju u Crnoj Gori ove godine, zahvaljujući sugestijama ljubaznog osoblja na Crnogorskom paviljonu“, saopštili su iz Crnogorskog paviljona.

Predstavnici crnogorskog Paviljona, na čelu sa komesarom Ivanom Saveljićem, do sada su imali brojne susrete i sastanke sa predstavnicima drugih Paviljona zemalja učesnica, Italije, Njemačke, Azerbejdzana, Kazahstana, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Francuske, Japana i drugim, kao i niz sastanaka sa predstavnicima Privredne komore Milana, u vezi investicija u crnogorsku privredu  i u vezi saradnje u oblasti  turizma, poljoprivrede, kulture, energetike, sobraćaja kao i obrazovanja.

Tokom prethodnih mjeseci, Crna Gora je dodatno promovisana na EXPO-u kroz prezentacije  Nacionalne turističke organizacije, kao i turističkih organizacija Budve, Tivta, Bara i Podgorice.

Uskoro se očekuje i  prezentacija ponuda turističkih organizacija sjevernog dijela Crne Gore, dok je za 19. oktobar planirano održavanje Međunarodnog investicionog foruma što je dobra prilika za prezentaciju investicionih potencijala, kako italijanskim, tako i međunarodnim investitorima.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније