Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

08. 09. 2015. 18:20 >> 18:35
23

"BEZ ARGUMENATA"

CPC: SPC jedino prijeti i kleveta

Filijala Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, nemajući argumenata protiv nacrta Zakona o slobodi vjeroispovjesti, pokušava da ga obori služeći se klevetama, uvredama, prijetnjama nasiljem, pa čak i otvorenim pozivom na fizičko nasilje, ukoliko se ne izađe u susret toj njenoj želji, saopštili su iz Crnogorske pravoslavne crkve.

Na drugoj strani, kako stoji u reagovanju, Crnogorska Pravoslavna Crkva, snagom argumenata nastoji  i istrajaće da da doprinos donošenju pravednih riješenja u Zakonu o slobodi vjeroispovijesti čiji je Nacrt na javnoj raspravi, kao i da sve vjerske organizacije imaju jednak, ravnopravan i istovjetan položaj u Crnoj Gori.

“Onemogućavanje i obesmišljavanje javne rasprave o Nacrtu ovoga Zakona u Bijelom Polju, filijala Srpske Pravoslavne Crkve potvrdila je i dokazala da se suprotstavlja pravednom rješenju crnogorskog crkvenog pitanja. Sprječavanjem javne rasprave je dokazala da nema argumenata protiv ovoga Nacrta zakona, nego da pokušava da ga obori, služeći se klevetama, uvredama, prijetnjama nasiljem ukoliko se ne izađe u susret toj njenoj želji, pa čak i otvorenim  pozivom na fizičko nasilje. U tome ima zdušnu podršku srpskih i prosrpskih političkih partija, pojedinaca i  udruženja. Među njima ima i onih sa reputacijom podstrekača i učesnika ratnih događanja iz ratova devedesetih godina prošlog vijeka, na tlu bivše Jugoslavije”, navodi se u reagovanju Koncelarije CPC.

Iz CPC-a poručuju da je osnovni cilj SPC da spriječi donošenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti kojim je, između ostaloga, podsjećaju, predviđeno da se sva nezakonito upisana crkvena imovina na beogrdsku patrijaršiju u posljednjih dvadesetak godina, ponovo uzakoni na državu Crnu Goru.

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније