Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

25. 04. 2013. 08:47 >> 11:44
7

IVAN ZANKOVIĆ

Srpski Sai Baba

Ko je Ivan Zanković, osoba koja je prijavila postojanje četiri crkve - katoličke, protestantske, demohrišćanske i adventističke, svaka sa predznakom crnogorska.

Baranin, sudeći po novinskim tekstovima, je jedna živopisna osoba. Pobjeda u tekstu, pod naslovom „Politički Srbin, veći katolik od pape“, piše  o Zankoviću da je svestran, „nešto poput Leonarda“, te da je već osnivao crkve i nevladine organizacije, zvanično pitao predsjednika za seks, ali i pokušao da osnuje moto klub u koji, po fašistikom receptu, ne bi bilo mjesta za muslimane.

Pobjeda piše da je, sudeći po njenoj arhivi, riječ o licu koje je godinama aktivno i to i zastupanju, među ostalim, teza prosrpskih političkih stranaka u Crnoj Gori, kao i o licu koje je česti gost prosrpskih medija.

„Ko je Ivan Zanković? Živopisan lik, aktivan godinama na crnogorskoj politikoj sceni, čelnik više nevladinih organizacija i društava i čest gost dnevnog lista Dan i prosrpkog internet portala www.in4s.net. Već i ovlaš pretraga po internetu ukazuje da je Zanković prozivao vladu zbog najave uklanjanja crkve na Rumiji.

Dan je prenio Zankovićevu izjavu 20. januara 2012. da je formirao nevladinu organizaciju Antiteroristički pokret Crne Gore i iznio da su mu povodi za njeno osnivanje 'javno djelovanje Andreja Nikolaidisa, savjetnika predsjednika crnogorskg parlamenta, ali i Bošnjačke stranke koja, podržava Osamu Bin Ladena, kao i nekih NVO odranije prepoznatih po svojoj antihrišćanskoj djelatnosti, poput Helsinškog komiteta'.

On je pokušao 2004. godine da osnuje 'Križarski moto klub Lojd', ali mu je molba odbijena, jer je u osnivačkom aktu stajalo da član moto-kluba ne može biti osoba muslimanske vjeroispovjesti,“ piše Pobjeda.

Portal in4s je objavio 30. marta da je Zanković zvanično pitao predsjednika države kako stoji u seksu pozivajući se na Zakon o slobodnom pristupu informacijama, te da li i u njegovom, 'kao i u Ivaniševićevom', ima anomalija, bahanalija, morbidnosti i insitucionalnog seksa'.

Pobjeda donosi i transkript telefoskog razgovora njihovog novinara sa Zankovićem, u kojem ovaj kaže da će javnost putem zvamičnog saopštenja biti obaviještena o svim njegovim aktivnostima, ali i da ga boli k... za čitavu Crnu Goru i njenu javnost.

Jučerašnji Dan je na naslovnoj strani objavio uvjerenje da je vjerska zajednica Crnogorska katolička crkva prijavila svoje postojanje, ali je zatamnio ime podnosioca prijave, Ivana Zankovića.

Danas je, ne zatamnjujući ime, objavio takav zahtjev, ali u vezi „Crnogorske protestantske crkve“.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније