Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 04. 2013. 19:59 >> 19:59
2

DURMITOR POD SNIJEGOM

Mala Crna Gora i dalje u blokadi

Malobrojni stanovnici Male Crne Gore na Durmitoru ulaze u sedmi mjesec sniježne blokade. Radiju Crne Gore obratio se mještanin Slobodan Dakić sa apelom svima koji mogu da pomognu da se stanovnici tog sela oslobode iz vešemjesečne sniježne blokade. "Proljeće na Durmitoru kasni, u selu ima bolesnih, ponestaje nam životnih namirnica a i zalihe stočne hrane su na izmaku" kazao je Dakić.

Slobodan je  najveći stočar u selu, ima 150 ovaca, ali situacija je teška i kod ostalih domaćina jer nije se lako spremiti za ovako dugu i zlu zimu, kazao je naš sagovornik. "Znamo da je snijeg ogroman preko Štuoca, ali ljudi probijaju i stijene pa mogu valjda i smetove preko Štuoca. Svaki dan tražimo pomoć od predsjednika opštine Žabljak i direktora komunalnog preduzeća i imamo obećanja da će nastojati da očiste put" kazao je Dakić.

Mala Crna Gora jedno je od najudaljenijih i najnepristupačnijih sela na Durmitoru. Udaljena je od Žabljaka 20 kilometara. Put do sela vodi preko prevoja Štuoc na 2050 metara nadmorske visine, što ga čini najvisočijim putnim prevojem na Balkanu.

Direktor Komunalnog preduzeća u Žabljaku Radenko Radulović kazao je da čišćenje puta za Malu Crnu Goru traje već devet dana i da su očistili jedva tri kilometra. "Snijeg je svuda preko dva metra a kako se krećemo visočije u planinu smetova ima i do deset metara" kazao je Radulović. U takvi uslovima mašine Komunalnog preduzeća moći će da čiste snijeg još dva dana a onda će se morati angažovati specijalna građevinska mašina za probijanje smetova kazao je Radulović.

Sve u svemu mještanima Male Crne Gore trebaće još strpljenja.

 

Senka Zarubica, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније