Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Pobjeda ]

15. 08. 2015. 08:26   >>  08:19

KORITO RIBNICE

Betonirali da se ne bi srušio hotel

Dio korita Ribnice ispred hotela „Nikić“ i dalje je pod betonom, iako ovih dana ističe rok za njegovo vraćanje u pređašnje stanje. Glavni grad je podržao NVO „Grin houm“ i peticiju građana, pa je naložio da biznismen do kraja avgusta vrati korito rijeke u kakvo je ranije bilo.

Biznismen Ljubomir Nikić, koji je betoniranje, kako sam kaže, platio oko 10 hiljada eura, rekao je Pobjedi da je bio primoran na takav potez zbog urušavanja hotela.

“Počeli su da pucaju zidovi, pa sam morao da betoniram iz nužde, da mi se hotel ne sruši. Zidovi su popucali pet centimetara, jer se zgrada nalazi na samo pet metara od korita Ribnice. Zovite Sekretarijat za urbanizam”, rekao je Nikić.

Građani, koje su novinari Pobjede juče popodne sreli u centru Podgorice i na  plaži Sastavci, ne vjeruju da će beton iz korita Ribnice biti uklonjen.

“ ‘Ajde da vidimo ‘oće li išta od toga bit’. Ja nešto čisto sumnjam. Vidjećemo”, rekao je Radovan, Starovarošanin koga su sreli na ušću. Jedan od predstavnika  staropodgoričkih  porodica, Rizo Mušikić, smatra da je dobro što je pokrenuto pitanje oko uređenja Ribnice.

“Ne kažem da je betoniranje u redu, ali bogu hvala da se neko sjetio da uredi korito te rijeke. Da li je to trebalo bez pitanja i na taj način, to je već druga stvar. Pogledajte koliko je smeća na Sastavcima, a nekada smo pili vodu iz Ribnice. Ona unazad 30 godina nije presušivala. Bilo je i ribe, jegulje i pastrmke. Ribnica je počela je da presušuje kada su na Vrelima napravljeni ribnjaci”, rekao je Mušikić, koji je sa djecom došao na popodnevno kupanje na Sastavcma.

Veliki broj anketiranih nije ni čuo za nedavno cementiranje korita rijeke, a mnogi nijesu bili zainteresovani da uopšte komentarišu.

“Nijesam u toku, prije nekoliko dana sam došao iz inostranstva. Ako je betonirao bez ovlašćenja, neka nađe načina da ga i razbetonira”, rekao je Marko Raičković.

Jana Vujačić, koja je žurila na posao, ipak je našla vremena da porazgovara.

“Čim su ga betonirali, to znači da nemaju namjeru da ga opet razbetoniraju. Neće sigurno, to je samo priča, kako bi smirili situaciju i da im narod povjeruje da hoće”, rekla je ona.

Marijana Tomić iz Novog Sada, koja boravi u Podgorici kod prijateljice, ima  “jednostavno“ rješenje.

“Sve je moguće kad se hoće. Tog čovjeka treba uhapsiti, a korito rijeke razbetonirati” rekla je Tomić.

Ekološka saglasnost data prije sedam godina

Građevinsku dozvolu za izgradnju kolektivnog stambenog objekta sa djelatnostima, Ljubomiru Nikiću izdalo je Ministarstvo ekonomije 25. jula 2008. Prema tom dokumentu, predviđeno je da objekat ima četiri dijela sa po šest i osam spratova i podrumom, prizemljem i mansardom. Ministarstvo turizma i zaštite životne sredine izdalo je ekološku saglasnost 16. jula 2008. godine, saopšteno je Pobjedi iz tog resora, na pitanja vezana za izgradnju objekta „Nikića“ na Ribnici.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније