Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 08. 2015. 19:26   >>  13:00

DAN OPŠTINE MOJKOVAC

Nagrađeni dr Nikola Vuković i Slavko Mrdović

Opština Mojkovac obilježila je danas svoj dan. Na svečanoj sjednici Skupštine predstavljeni su rezultati rada i planovi, dok su najboljim pojedincima uručena tradicionalna opštinska priznanja.

Predsjednik opštine Dejan Medojević istakao je da Mojkovac slavi jubilarih 60 godina od osnivanja opštine u sadašnjem teritorijalnom obliku, da će u septembru biti domaćin jubilarnom 40. festivalu Mojkovačka filmska jesen, a krajem ove i početkom naredne godine biće obilježena 100. godišnjica slavne Mojkovačke bitke.

Medojević je saoštio da Mojkovac u godini jubileja pored proslava ostvaruje i značajne rezultate na svim poljima društvenog života.

"Ovogodišnji Dan opštine obilježavamo u ljepšoj i urednijoj sredini. Svjesni značaja ravnomjernog razvoja, nastojimo da gradimo važne objekte infrastrukture, da stvaramo bolje uslove za život svih građana, da doprinesemo opstanku i razvoju cjelokupne opštine Mojkovac, kako u njenom urbanom tako i u ruralnom djelu", rekao je Medojević.

On je potom podsjetio na realizovane projekte između dva Dana opštine.

"Veoma je važno što je pri kraju izgradnja novog administrativnog objekta opštine, čiju izgradnju pomaže Vlada Crne Gore. Ništa manje važna nije izgradnja puteva Vragado-Vrioca-Žarski katun, koji je u završnoj fazi, i regionalnog puta Mojkovac-Lubnice-Berane, koji je polazna osnova za valorizaciju planine Bjelasice", kazao je predsjednik mojkovačke Opštine.

Medojević je istakao da se radilo i da će se i dalje raditi na poboljšanju vodosnabdijevanja i putne infrastrukture na ruralnom području, kao i davanjem podrške poljoprivrednicima kroz lokalni agrobudžet.

Paralelno sa tim aktivnostima radilo se i na poboljšanju uslova života na gradskom području.

"Uređen je gradski trg i park, izgrađena gradska česma uz pomoć Rotary kluba i sugrađanina Slavka Vujisića, asfaltirane su i rekonstruisane gradske ulice, čime je dat doprinos ljepšem izgledu grada”, istakao je Medojević.

On je, takođe, napomenuo da su svi pomenuti projekti realizovani uz pomoć Vlade Crne Gore, naročito Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva rada i socijalnog staranja, Ministarstva turizma i održivog razvoja, a posebno Direkcije javnih radova.

Medojević je najavio rješavanje nezaposlenosti koji jedan od najvećih problema opštine.

"Otvaranje novih radnih mjesta je prioritet lokalne uprave, borba za svako od njih je jedan od naših najvažnijih ciljeva", naglasio je.

Nagrade istaknutim pojedincima

Na današnjoj svečanoj sjednici Skupštine uručena je najveća Opštisko nagrada “13.avgust” Slavku Mrdoviću donatoru iz Mojkovca koji od  1972.  živi u Švajcarskoj i Nikoli Vukoviću, najmlađem doktoru nauka iz Mojkovca koji je zvanje doktora stekao na prestižnom Univerzitetu Kembridž, izučavajući kako ljudski mozak uči jedan ili više jezika, metodom neuro-nauke. U okviru proslave dana Opštine Mojkovac organizovana je izložba „ Istorijat privrede Mojkovca kroz fotografije“.

U okviru proslave dana Opštine Mojkovac organizovana je izložba "Istorijat privrede Mojkovca kroz fotografije".

Proslava bez opozicije

Odbornici Socijalističke narodne partije, Demokratskog fronta (NSD, PZP,DNP) i Demokratske srpske stranke nijesu prisustovali svečanoj sjednici Skupštine opštine Mojkovac i proslavi Dana opštine.

Kako je navedeno, odluka o bojkotu sjednice donijeta je na zajedničkoj sjednici svih odborničkih klubova opozicionih partija koje imaju odbornike u lokalnom parlamentu. Prema toj odluci, uspostavljanjem i proslavom novog praznika pokazuje se da trenutnoj političkoj vlasti u Mojkovcu nije stalo do slavne istorije i tradicije.

"Snagom političke sile promijenjen je praznik Opštine i sa ovim činom odbačen je jedan od najznačajnijih događaja u istoriji Crne Gore. Aktuelna vlast je pokazala da joj nije stalo do istorije i tradicije crnogorskog naroda, već da pokušavaju da stvore neku novu istoriju", kazao je predsjednik Opštinskog odbora SNP-a, Veselin Jovanović.

 

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније