Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

25. 04. 2015. 08:27 >> 08:22
7

PREKINUTA SJEDNICA

Opet podjele među Crnogorcima u Srbiji

Sinoć je u Novom Sadu, bez usvojenog dnevnog reda, prekinuta sjednica Nacionalnog savjeta Crnogoraca u Srbiji. Na početku sjednice, u skladu sa Statutom, 10 članova savjeta predali su predsjedniku Ratku Šoć zahtjev za smjenu rukovodstva savjeta.

“U obrazloženju zahtjeva se navodi da rukovodstvo treba da snosi ogovornost za nefunkcionisanje Nacionalnog savjeta, kao i za podijeljenost članova savjeta, koje je ukupno dovelo do zabrinjavajuće lošeg stanja unutar cijele crnogorske zajednice u Srbiji”, saopšteno je iz Crnogorskog kluba.

Kako navode iz Crnogorskogog kluba zbog nepovjerenja u stabilnost sopstvene večine, 13 od 23, predsjednik savjeta nije zahtjev uvrstio u Dnevni red, nakon čega je uslijedila žučna rasprava i prekid sjednice.

Nacionalni savjet Crnograca je konstituisan prije šest mjeseci, održao je samo tri sjednice i jedini je savjet u Srbiji koji nema izabrane odbore za kulturu, obrazovanje, informisanje i službenu upotrebu jezika i pisma.

“Takođe, jedini je savjet koji nema usvojen finansijski plan za 2015. godinu i proglašene nacionalne praznike i simbole”, navodi se u saopštenju.

Kako tvrde većina i sjedište savjeta je u Vrbasu, ali je prekinuta sjednica, zakazana u maloj sali Skupštine Vojvodine u Novom Sadu.

„Sjednica je prekinuta pod patronatom Demokratske stranke. Crnogorski klub čine članovi Nacionalnog savjeta koje je većinska vrbaška grupa, kreirana izbornim inžinjeringom državnih političkih stranaka, u potpunosti izopštila iz rada Nacionalnog savjeta”, poručuju iz Crnogorskog kluba.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније