Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

30. 03. 2015. 15:25   >>  15:18 2

VUKOVIĆ U MAKEDONIJI

Parlament podržava sve iseljenike

Parlament podržava Zajednicu Crnogoraca u Makedoniji i sva udruženja iseljenika iz Crne Gore, poručio je predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, Miodrag Vuković.

 

On je predvodio delegaciju Odbora na petoj godišnjoj skupštini Zajednice Crnogoraca u Makedoniji u Skoplju.

„Zajednica Crnogoraca u Makedoniji i sva udruženja iseljenika iz Crne Gore već sada imaju i uvijek će imati podršku u matičnom odboru crnogorskog parlamenta“, kazao je Vuković.

Kako je naveo, svestrano povezivanje, partnerski odnos, solidarnost i saradnja matice i iseljenika u Makedoniji, u ostvarivanju zajedničkih ciljeva, predstavljaju najbolji način za prevazilaženje problema, nesporazuma, neslaganja i podjela.

 On je objasnio da je potrebno ići u pravcu izgradnje odnosa uzajamnog poštovanja i povjerenja.

„Radimo strpljivo i ovih dana u Parlamentu počinje ozbiljna rasprava o vanredno važnom sistemskom zakonu kojim se utvrđuju obaveze Crne Gore u radu sa našim ljudima koji žive u drugim državama“, najavio je Vuković.

Vuković je, kako se navodi u saopštenju, rekao da je Crna Gora na početku izgradnje i unapređenja saradnje sa iseljenicima.

 Za predsjednika Zajednice Crnogoraca u Makedoniji izabran je Boris Popivoda.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније