Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

08. 03. 2015. 13:59 >> 13:53

LUKŠIĆ U NJUJORKU

Sa dijasporom doprinosimo razvoju CG

Zajedničkim naporima i saradnjom Crne Gore sa iseljenicima bićemo u prilici da dodatno doprinesemo razvoju države u mnogim oblastima, kazao je ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić.

On je u nastavku posjete Njujorku, u organizaciji Generalnog konzulata, razgovarao je sa crnogorskim iseljenicima u okviru tribine tokom koje je predstavio aktuelnosti crnogorske politike na vanjskom i unutrašnjem planu, uz poseban osvrt na strategiju saradnje sa dijasporom.

Lukšić je, kako se navodi u saopštenju, ukazao na značaj razvoja i njegovanja saradnje matične države sa dijasporom, istakavši opredjeljenje Vlade da nastavi sa aktivnostima na stvaranju što boljeg ambijenta za ekonomske, kulturne, obrazovne i druge veze sa iseljeništvom.

„Uporedo sa intenzivnim djelovanjem na sprovođenju integracione agende i ostalih vanjsko-političkih prioriteta, Vlada Crne Gore preduzima niz aktivnosti na realizaciji definisane ekonomske politike sa ciljem povećanja zaposlenosti, rasta broja ulaganja, rasta životnog standarda, kao i ekonomskog razvoja”, naveo je Lukšić.

U tom smislu, kazao je da uloga dijaspore zauzima važno mjesto i zaključio "da ćemo zajedničkim naporima i saradnjom matične države sa iseljenicima, osmišljavanjem ideja kroz dijalog, biti u prilici da dodatno doprinesemo razvoju Crne Gore u mnogim oblastima", piše u saopštenju  Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija.

Crnogorski šef diplomatije je, u razgovoru sa predstavnicima dijaspore, govorio i o projektu ‘Crnogorske kuće u Njujorku’ čija se dalja implementacija očekuje uskoro.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније