Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

22. 02. 2015. 13:29 >> 22:54
1

REAGOVANJE VUJIČIĆA

CGIK nije prvi i ne formira ga Vlada

Organizacija Crnogorsko intelektualni krug koja je formirana na Kosovu nije prvo udruženje Crnogoraca i građana koji vode porijeklo iz naše zemlje koje je formirano na Kosovu i nije ga direktno formirano i podržala crnogorska Vlada, navodi se u reagovanju predsjednika Udruženja Crnogoraca Kosova Slobodana M. Vujičića.

”Udruženje Crnogoraca Kosova je zapravo prvo udruženje u istoriji postojanja Crnogoraca i dijaspore Crne Gore na prostorima Kosova, osnovano je 25.03.2008. u Prištini. Naše udruženje je pokretač  svih zvaničnih zahtjeva za rješavanje ustavno pravnog položaja crnogorske zajednice i naše adekvatne zastupljenosti u skupštini Kosova koji su upućeni 10.06.2008. i kao takvi prihvaćeni i podržani na najvišem nivou od svih institucija Crne Gore, Kosova i međunarodne zajednice”, piše Vujičić u reagovanju na tekst Priština: Formiran Crnogorski intelektualni klub.

On dodaje da je i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović vođen njihovim zahtjevima uslovio razmjenu ambasadora sa Kosovom dok kosovski Crnogorci ne budu ustavna kategorija i ne budu izjednačeni sa svim ostalima manjinskim zajednica.

On navodi id a su sve ostale organizacije sa crnogorskim prefiksom nastale su iz Udruženja Crnogoraca Kosova

“Crnogorsko intelektualni krug nije formiran uz direktnu podršku crnogorske vlade, jer  Vlada Crne Gore podjednako podržava sva crnogorska udruženja koja se formiraju bilo gdje u svijetu tako da su tvrdnje da je bilo koje udruženje formirano uz direktnu podršku crnogorke vlade u suprotnosti sa vanjskom politikom Crne Gore”, navodi se u reagovanju Vujičića.

On dodaje da je crnogorsko intelektualni krug sedma i najmlađa organizacija sa crnogorskim prefiksom, a prije njih osnovani su Udruženje Crnogoraca Kosova, Nova Snaga (ranije Crnogorska demokratska stranka), Narodna partija Crnogoraca Kosova, Udruženje Crnogoraca Kosova “Matica”, Udruženje Crnogoraca Kosova”Lovćen” i Crnogorsko liberalna stranka.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније