Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

27. 10. 2014. 15:15 >> 16:51
3

ZADATAK SAVJETU

CP: Crnogorski da bude službeni

Crnogorska partija čestitala je nosiocima izbornih lista za Nacionalni savjet Crnogoraca u Srbiji, profesorici književnosti Aleksandri Vučinić i slikaru Ratku Šoću, izbor 23 člana Nacionalnog savjeta.

"Izborom Nacionalnog savjeta ispunjeni su uslovi za ostvarivanja prava na samoupravu u kulturi, obrazovanju, obavještavanju i službenoj upotrebi crnogorskog jezika i pisma", saopšteno je iz CP.

Crnogorska partija očekuje da će nakon konstituisanja organa savjeta, jedan od njegovih prvih koraka biti zvaničan zahtjev opštini Vrbas da u službenoj upotrebi uvede crnogogorski jezik i pismo, imajući u vidu da su ispunjeni svi zakonom propisani uslovi.

"Očekivanja su potkrijepljena i činjenicom da većinu u savjetu čine upravo predstavnici iz Vrbasa i da njihovo angažovanje može doprinijeti pozitivnom rješenju jednog od najvažnijih identitetskih pitanja crnogorske zajednice u Srbiji", zaključuje se u saopštenju CP.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније