Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

28. 07. 2014. 16:49   >>  16:49 3

KONZULAT U KARLOVCIMA

MVPEI: Nema razloga za nezadovoljstvo

Crnogorska dijaspora nema razloga da bude nezadovoljna što će konzulat Crne Gore biti otvoren u Sremskim Karlovcima, a ne u Vrbasu, saopštili su iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija (MVPEI), navodeći da plan širenja Diplomatsko-konzularnih predstavništava (DKP) usklađen sa aktuelnim ekonomskim prilikama.

 

Iz MVPEI su u reagovanju povodom saopštenja više crnogorskih udruženja koji su naveli da su razočarani odlukom Vlade da konzulat otvori u Sremskim Karlovcima, kazali da je taj resor pristupio realizaciji zaključaka Vlade iz marta ove godine, povodom širenja DKP Crne Gore u inostranstvu.

„Plan širenja DKP-a koji je usklađen sa aktuelnim ekonomskim i budžetskim prilikama, između ostalog, predviđa i otvaranje konzulata u Sremskim Karlovcima. Vjerujemo da nema razloga za nezadovoljstvo crnogorske dijaspore u Srbiji, imajući u vidu da će se upravo otvaranjem konzulata stvoriti uslovi za zadovoljenje njihovih potreba, kao i jačanje veza sa matičnom državom“, kazali su oni.

Iz MVPEI navode da je smještanje konzulata u Sremskim Karlovcima uslovljeno potrebom crnogorske zajednice u Srbiji da se što prije otvori takvo predstavništvo, ali i nastojanjem Vlade da  se, u skladu sa raspoloživim finansijskim kapacitetima, u najkraćem roku odgovori na taj zahtjev. 

„MVPEI ne isključuje mogućnost  da se konzulat, kada se za to stvore uslovi, preseli u Vrbas“, poručuju oni.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније