Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

23. 03. 2014. 22:44 >> 22:51
1

ĐUKANOVIĆ U LUKSEMBURGU

Iseljenici temelj dobrih odnosa

Predsjednik Vlade Milo Đukanović sastao se večeras u Luksemburgu sa predstavnicima udruženja koja okupljaju iseljenike iz Crne Gore u toj zemlji.

Kako je saopšteno iz Vlade, Đukanović je na sastanku sa iseljenicima u Luksemburgu, gdje živi jedna od najbrojnih zajednica iseljenika iz naše zemlje i zahvalio im na doprinosu afirmaciji Crne Gore.

„Predsjednik Vlade je ocijenio da crnogorski iseljenici, svojim uzornim ponašanjem i radom, kao i dobrom integracijom, predstavljaju temelj dobrih međudržavnih odnosa Crne Gore i Luksemburga“, saopšteno je iz Vlade.

Premijer je upoznao sagovornike sa aktuelnim političkim, ekonomskim i integraciom procesima Crne Gore, pri čemu je posebno govorio o razvojnim projektima čija realizacija započinje ili je u toku.

„U tom kontekstu je posebno potencirana potreba jačeg aktiviranja razvojih potencijala i resursa na sjeveru Crne Gore, odakle potiče većina crnogorskih iseljenika koji danas žive u Luksemburgu“, stoji u Vladinom saopštenju.

Predstavnici iseljeničkih udruženja su se najviše interesovali za najavljeno otvaranje diplomatsko-konzularnog predstavništva Crne Gore u Luksemburgu, uspostavljanje direktne avionske linije na relaciji Podgorica-Luksemburg, kao i povoljnostima i mogućnostima za povratnike.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније