Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

18. 03. 2014. 09:40 >> 09:40
11

SRBIJA, IZBORI

CP: Bez podrške iz matične zemlje

Crnogorska partija je, na parlamentarnim izborima u Srbiji, osvojila više od 6.500 glasova, što je 70 odsto bolji rezultat u odnosu na rezultat iz 2012. godine, ali ne i dovoljan da obezbijedi parlamentarni status Crnogorskoj partiji.

„Crnogorska partija je vjerovatno jedina od 19 stranaka i koalicija učesnika na izborima koja nije finansirana iz Budžeta. Ministarstvo finansija, i pored jemstva i date založne izjave, nije odobrilo sredstva predviđena za finansiranje izborne kampanje. Na taj način je narušena zakonitost sprovođenja izbornog procesa i uskraćena mogućnost da se izbori sprovedu pod  jednakim uslovima za sve“, navode iz Crnogorske partije.

Takođe, Crnogorska partija je jedina od sedam manjinskih, nacionalnih partija i koalicija učesnika na izborima, koja nije imala zvaničnu podršku iz matične zemlje, navodi se u saopštenju te partije.

„Prepuštena samoj sebi, kao „zaboravljena legija“, bez finansijske podrške ali sa velikim entuzijazmom, u izbornoj utakmici protiv konkurenata sa budžetima od nekoliko stotina hiljada do više miliona eura, Crnogorska partija je postigla rezultat koji je čvrst temelj za buduće političko djelovanje“, saopštavaju iz partije čiji su nosioci liste na nedavno održanim parlamentarnim izborima u Srbiji, bili predsjednik stranke Nenad Stevović i Josip Broz.

Kažu da primjetna tendencija rasta broja glasova u odnosu na prethodne izbore, obavezuje Crnogorsku partiju da snažno nastavi sa ispunjavanjem zadataka odgovorne misije, u cilju očuvanja nacionalnog identiteta Crnogoraca u Srbiji i ostvarivanja njihovih Ustavom i zakonima garantovanih prava.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније