Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

27. 12. 2013. 10:37 >> 10:37

DONACIJE

CKB poklanja za praznike

Povodom predstojećih praznika, Crnogorska komercijalna banka je uručila donacije za tri projekta i to u okviru: zdravstvene zaštite, obrazovanja i kulture.

"Prepoznajući Urgentni centar kao jedno od najopterećenijih i najstresnijih mjesta u Kliničkom centru Crne Gore, CKB je ovom prilikom opredijelila sredstva za nabavku monitora za praćenje vitalnih parametra za potrebe Urgentnog centra", saopšteno je iz CKB-a.

U okviru oblasti obrazovanja, banka je za potrebe srednje Elektrotehničke škole „Vaso Aligrudić“ obezbijedila nabavku seta za robotiku, prvog ove vrste u Crnoj Gori.

"Učenici ove škole su i do sada pokazali zavidne rezultate na državnim i međunarodnim takmičenjima u programiranju i robotici, pa će im ova oprema omogućiti da nastave sa nizanjem usjeha jer inovacije nemaju granica“, poručuju iz banke.

U oblasti kulture, banka je donirala dva instrumenta - klarinet i flautu Umjetničkoj školi za muziku i balet "Vasa Pavić" koja je dugogodišnji rasadnik muzičkih talenata i saradnik na specijalnim kulturnim projektima koje realizuje u saradnji sa KIC-om i drugim kulturnim organizacijama i institucijama u Crnoj Gori.

"CKB je takođe pomogla i organizaciju programa "Viva Verdi" koji je škola pripremila u okviru manifestacije Decembarska umjetnička scena u čast Đuzepe Verdija i proslave 200 godina od rođenja slavnog italijanskog kompozitora", saopšteno je iz CKB-a.

Na kraju ove godine, vrlo vrijednu donaciju su dali i zaposleni banke Institutu za bolesti djece – Centru za neonatologiju.

"Zaposleni banke su od ličnih sredstava obezbijedili nabavku špric pumpe koja se koristi za precizno doziranje ljekova  bolesnoj djeci,  centralnog sistema za inhalaciju i nenatalnog kreveca sa kolicima, dušekom i zaštitnim poklopcem", saopšteno je iz CKB-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније