Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

26. 12. 2013. 09:38   >>  09:41 5

OPŠTINA VRBAS

U ponedjeljak o uvođenju crnogorskog

Skupština opštine Vrbas će na sjednici 30. decembra raspravljati o uvođenju crnogorskog jezika i pisma u službenu upotrebu u toj opštini, saopšteno je iz Crnogorske partije.

U dopisu koji je Zaštitnik građana Republike Srbije (Ombudsman) uputio 25. decembra godine predsjedniku Crnogorske partije, između ostalog se navodi:

"Postupajući po zahtjevu ovog organa, 23. decembra 2013. godine, predsjednik opštine Vrbas, gospodin dr Bratislav Kažić je obavijestio Zaštitnika građana da je u toku priprema sjednice Opštinskog vijeća opštine Vrbas na kojoj će jedna od tačaka dnevnog reda biti uvođenje crnogorskog jezika i pisma u službenu upotrebu i da je sjednica Skupštine opštine Vrbas, na kojoj bi se donijela odluka o izmjenama i dopunama Statuta, planirana za kraj decembra", saopšteno je iz CP.

Marjana Maraš, predsjednica Skupštine opštine Vrbas, zakazala je sjednicu lokalnog parlamenta za poneđeljak, 30. decembra 2013. godine.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније