Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

19. 12. 2013. 13:26 >> 13:37
1

ZAHTJEV U PROCEDURI

Crnogorski - službeni jezik u Vrbasu

Zahtjev za uvođenje crnogorskoj jezika u službenu upotrebu u Vrbasu ušao je u proceduru, saopšteno je iz Crnogorske partije.

 

„Služba predsjednika opštine i Opštinskog vijeća Vrbas obavijestila je danas dopisom Crnogorsku partiju da je njen zahtjev za uvođenje crnogorskog jezika služenu upotrebu u opštini Vrbas, kao i Preporuka Pokrajinskog ombudsmana po tom pitanju, u proceduri i da će biti razmotreni na prvoj narednoj sjednici Opštinskog vijeća“, navodi se u saopštenju portparola te partije Vuka Vukmirovića.

Crnogorska partija uputila je 5. decembra godine zahtjev Opštinskom vijeću opštine Vrbas da pokrene postupak uvođenja crnogorskog jezika u službenu upotrebu.

 

Takođe, Pokrajinski ombudsman je u postupku pokrenutom po predstavci predsjednika Crnogorske partije uputio Opštinskom vijeću, 19. septembra, Preporuku u kojoj se navodi: “Potrebno je da Opštinsko vijeće opštine Vrbas, kao ovlašćeni predlagač, uputi Skupštini opštine Vrbas na razmatranje i donošenje Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Statuta opštine Vrbas, kojim će se Statut opštine Vrbas uskladiti sa stavom 2. člana 11. Zakona o službenoj upotrebi jezika i pisama. Izmjenama i dopunama Statuta opštine Vrbas će se uvesti na teritoriji opštine Vrbas u ravnopravnu službenu upotrebu, pored srpskog, mađarskog i rusinskog jezika i njihovih pisama, i crnogorski jezik i pismo.”

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније