Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

31. 10. 2013. 14:10 >> 14:10

LOVĆENAC

"Krstaš" dodijelio nagrade

Svečana akademija povodom dodjele nagrada Udruženja Crnogoraca Srbije Krstaš „Da je vječna Crna Gora – Milorad Mido Vujošević“ održana je juče u Crnogorskom kulturnom centru u Lovćencu.

Nagradu koja se dodjeljuje za izuzetan doprinos očuvanju nacionalnog identiteta crnogorske zajednice u Srbiji, laureatima: Šćepanu Roganoviću, Nataši Vučinić i Draganu Martinoviću, uručio je osnivač Krstaša Nenad Stevović.

Nagrada nosi ime Milorada Mida Vujoševića, jednog od osnivača Krstaša, tragično preminulog 30. oktobra 2010. godine i sastoji se od Plakete, unikatne zlatne značke „Krstaš“, i višednevnog boravka u Crnoj Gori sa obilaskom znamenitosti matične države.

Pročitavši pismo zahvalnosti, skupu se ispred porodice Vujošević obratio Božidar Martinović. On je, u ime sestara Milorada Mida Vujoševića, uručio Udruženju „Krstaš“ novčani prilog koji će biti upotrebljen za opremanje Crnogorskog kulturnog centra u Lovćencu.

U kulturno umjetničkom programu nastupili su recitatori i hor Crnogorskog kulturno prosvjetnog društva „Princeza Ksenija“ iz Lovćenca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније