Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

[ Izvor: Mina ]

02. 07. 2020. 12:44 >> 12:42

DVA PUTA DNEVNO

Vijesti na crnogorskom na albanskom Javnom servisu

Vijesti na crnogorskom jeziku biće emitovane na Drugom televizijskom programu albanskog Javnog servisa (RTSH 2), dva puta dnevno, od ponedjeljak do petka, saopšteno je iz Matice crnogorske.

Matica crnogorska je, tim povodom, uputila čestitke predsjedniku Zajednice Crnogoraca u Albaniji, Marinku Ćulafiću.

"Zadovoljstvo nam je što su aktivnosti i napori Zajednice doprinijeli uspostavljanju redovnog emitovanja vijesti na crnogorskom jeziku, dva puta dnevno, od ponedjeljka do petka", kaže se u pismu Matice.

Navodi se da Matica crnogorska od osnivanja Zajednice podržavala njen rad i napore, prepoznajući je kao autentičnog predstavnika Crnogoraca u Albaniji.

"Apelujemo na Radio Televiziju Crne Gore i Upravu za dijasporu da prepoznaju značaj ovog događaja i da ga pomognu stručno i kadrovski", kaže se u pismu Matice.

Podsjeća se da je Matica crnogorska sa Zajednicom Crnogoraca u Albaniji realizovala više programa i aktivnosti.

Obilježena je godišnjica stradanja u Medovi 1916, organizovana izložba Kult Svetog Vladimira Dukljanskog u Nacionalnom muzeju Albanije u Tirani, tribina Poštovanje kulta Sv. Vladimira Dukljanskog na Balkanu od 1016. do 2019. godine u manastiru Sv. Vladimir u blizini Elbasana.

Matica crnogorska će, kako se navodi, nastaviti da podržava aktivnosti Zajednice Crnogoraca u Albaniji, koja baštini vrijednosti i tradiciju crnogorskog nacionalnog korpusa.

"Koristimo priliku da se zahvalimo javnom servisu Albanije i prijateljskom albanskom narodu, na razumijevanju potreba crnogorske manjinske zajednice", kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније