Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

[ Beta, Objavila: J.B.Č. ]

17. 06. 2020. 10:49   >>  10:49 6

CRNOGORSKA PARTIJA

Diskriminacija Crnogoraca u Vrbasu i Malom Iđošu

Crnogorska partija saopštila je da je u opštinama Vrbas i Mali Idjoš na djelu diskriminacija crnogorske zajednice i pokušaj kreiranja "identitetskog inžinjeringa", za šta je optužila Srpsku naprednu stranku (SNS).

"U tim opštinama u posljednje četiri godine politički komesar SNS-a i siva eminencija je izvjesni Zoran Martinović, koji u opštini Vrbas ne dozvoljava da skupštinska većina (SNS i SPS) izglasa odluku o uvođenju crnogorskog jezika u službenu upotrebu, iako su ispunjeni svi zakonom propisani uslovi", navela je Crnogorska partija u saopštenju za javnost.

Dodali su da je ista osoba u opštini Mali Iđoš isključila Crnogorsku partiju iz skupštinske većine.

"Direktni je tvorac sadašnjeg saziva Nacionalnog savjeta Crnogoraca, sa sjedištem u Vrbasu, koji personalno, programski i u identitetskom smislu predstavlja ‘guju u njedrima’ crnogorske zajednice u Srbiji sa ciljem da je transformiše u svoju suprotnost", navodi se u saopštenju.

Dodali su da Martinović stoji i iza odluke opštine Mali Iđoš koja je odredila ponižavajući iznos za sufinansiranje jedinog dječjeg Crnogorskog kulturno-prosvjetnog društva u Srbiji i tako dovela u pitanje opstanak i funkcionisanje jedinog Crnogorskog kulturnog centra u Srbiji.

Crnogorska partija pozvala je pripadnike crnogorske zajednice da izađu na izbore 21. juna i glasaju za koaliciju Vojvođanski front na opštinskim i pokrajinskim izborima i koaliciju Ujedinjena demokratska Srbija na izborima za republički parlament.

Crnogorska partija je članica koalicije Vojvođanski front, koji predvodi Liga socijaldemokata Vojvodine i koju čini više građanskih, socijaldemokratskih i manjinskih partija.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније