Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

[ Objavila: M.M.Lj. ]

15. 04. 2020. 11:27 >> 11:26
3

PEROVIĆ PORUČIO

Dijaspora pokazala čvrstu povezanost sa CG

Predsjednik Savjeta za saradnju sa dijasporom iseljenicima Milenko Perović zahvalio je crnogorskoj dijaspori na visokim novčanim donacijama, kao i u prijeko potrebnoj medicinskoj opremi koju je obezbijedila svojoj matičnoj temlji. Istakao je da se Vlada odgovorno ponijela u borbi na suzbijanju i sprječavanju širenja koronavirus.

Kako je naveo u saopštenju, od kada su uvedene prve mjere u borbi protiv pandemije koronavirusa u Crnoj Gori dijaspora Crne Gore pokazala je visoko humanu spremnost da nadležnim organima, medicinskoj struci, kao i građanima Crne Gore istinski i nesebično pomogne u toj borbi.

“Gotovo da nije bilo dana da se u crnogorskim medijima ne pojave vijesti o tome kako je naša dijaspora sa svih strana svijeta pružala i još uvijek pruža podršku i konkretnu pomoć svojoj matičnoj domovini u izuzetno visokim  novčanim donacijama, kao i u prijeko potrebnoj medicinskoj opremi. Na ovaj upečatljivi način dijaspora je još jednom pokazala čvrstu i neraskidivu povezanost s matičnom državom, ali i  veliki ljudski karakter koji se najupečatljivije pokazuje u vremenima krize i ugroženosti zdravlja i opstanka naših ljudi”, navodi se u saopštenju.

 Brojni pojedinci velikog srca i snažnog patriotskog osjećaja poslali su veliku pomoć svojoj Crnoj Gori.  Veliki broj organizacija koje okupljaju našu zajednicu u raznim zemljama svijeta, iako i sami pogođeni pandemijom, vrijedno su radili na sakupljanju donacija među svojim članstvom.

“U ime Savjeta za saradnju sa dijasporom osjećamo potrebu da se zahvalimo svim pojedicnima, udruženjima i organizacijama naše dijaspore i naših iseljenika u svijetu koji su ovih dana na račun Nacionalnog koordionacionog tijela za zarazne bolesti uputili svoje donacije”, navodi se u saopštenju.

Perović je kazao da je da se država Crna Gora ponijela izuzetno odgovorno u borbi na suzbijanju i sprječavanju širenja koronavirusa u Crnoj Gori.

“Pravovremenim, promišljenim i agilno provođenim mjerama koje je Vlada Crne Gore uvela prije registrovanja prvog slučaja zaraze u Crnoj Gori, država je znatno olakšala posao medicinskim radnicima na kojima je u ovom trenutku veliki teret, a građanima osnažila uvjerenje da nijesu sami ni prepušteni sebi u ovom teškom vremenu”, saopštio je Perović.

Dodao je da jedino disciplinom možemo dati svoj doprinos pobjedi nad najvećim problemom 21 stoljeća.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније