Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

[ Objavila: J.B.Č. ]

11. 02. 2020. 10:20   >>  10:30 9

CRNOGORSKA PARTIJA

I u Srbiji sankcionisati Hepi i Pink

Crnogorska partija sa sjedištem u Novom Sadu pozvala je juče Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) u Beogradu da donese odluku o sankcionisanju emitera televizijskog programa TV Hepi i TV Pink zbog odnosa ta dva medija prema pripadnicima crnogorske nacionalnosti koji žive u Srbiji.

U saopštenju Crnogorska partija podsjeća da je Savjet Agencije za elektronske medije (SAEM) Crne Gore donio odluku da na tri mjeseca ograniči reemitovanje pojedinih programskih sadržaja u okviru televizijskih programa TV Hepi (Dobro jutro Srbijo, Ćirilica i Posle ručka) i TV Pink M iz Srbije (Novo jutro).

"Imajući u vidu da se radi o kršenju standarda, na čije poštovanje su se obavezale i Crna Gora i Srbija, SAEM je zaključio da se navedenim programskim sadržajima podstiče na mržnju, netrpeljivost i diskriminaciju prema pripadnicima crnogorske nacionalnosti", ukazuje se u saopštenju.

Crnogorsaka partija navela je da u Srbiji žive pripadnici crnogorskog naroda i da očekuje od svoje države Srbije jednaku zaštitu od ovakvih diskriminatorskih sadržaja.

"Sloboda izražavanja podrazumijeva i odgovornost za izgovorenu riječ i uloga REM je da spriječi da se zloupotrebljavaju nacionalni mediji za širenje uvredljivih i diskriminatorskih sadržaja prema pripadnicima nacionalnih zajednica koji žive u Srbiji", ocijenila je Crnogorska partija.

Cijeneći da se radi o pitanju od javnog interesa za Srbiju, u kojoj živi 40.000 građana crnogorskog naroda i čija zaštita zahtijeva sprovođenje mjera kojima će se suzbiti sporno izražavanje, Crnogorska partija traži da se preduzmu mjere protiv te dvije televizije zbog emitovanja sadržaja u emisijama koje je i SAEM identifikovao kao sporne.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније