Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

[ Objavila B.B. ]

04. 02. 2020. 11:05 >> 11:04
9

U SRBIJI

Crnogorska partija izlazi na izbore

Glavni odbor Crnogorske partije na sjednici u Novom Sadu donio je odluku da Crnogorska partija (CP), učestvuje na predstojećim izborima i tako omogući da se čuje glas crnogorske manjine u Vojvodini i Srbiji.

"Kada su ugrožena Ustavom i zakonima garantovana prava crnogorskoj zajednici u Srbiji nemamo ni jedan razlog da budemo pasivni i da bojkotujemo izbore. Politička situacija je nažalost takva da su nerijetko i opozicione partije – bilo na ljevici, bilo na desnici - podjednako loše, kao i vladajući režim, po pitanju odnosa prema našoj nacionalnoj zajednici.

CP je takođe donijela odluku da će svoj nastup na republičkim, pokrajinskim i na većini opštinskih izbora vezati za modernu, proevropsku koaliciju Vojvođanski front", ističe se u saopštenju.

Crnogorska partija je, kako se dodaje, jedna od rijetkih političkih partija u Srbiji koja je jasno profilisana na tekovinama antifašizma, koja jasno poštuje punu nezavisnost svih bivših Jugoslovenskih republika, kao i punu političku, ekonomsku i suštinsku autonomiju Vojvodine i punopravno članstvo Srbije u EU i NATO.

"Sve ove političke stavove podržavamo bezuslovno, tako da pozivamo crnogorsku zajednicu, kao i ostale građane Srbije koji su zainteresovani za ove vrijednosti, da podrže našu partiju i koaliciju Vojvođanski front. Na taj način podršku daju i za ostvarenje ključnih interesa cijele države: da Srbija postane normalna, progresivna evropska zemlja oslobođena nasljeđa nacionalizma. 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније