Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

[ Objavila: J.B.Č. ]

16. 09. 2019. 08:26 >> 08:26
1

U LOVĆENCU

Održane jubilarne X "Plemenske viteške igre"

U Lovćencu su u organizaciji Crnogorskog društva "Lovćen" u subotu 14.septembra održane su jubilarne desete "Plemenske viteške igre".

"Već deceniju, daleko od postojbine, potomci crnogorskih iseljenika se nadmeću u starim sportskim disciplinama. Ove godine pobjednici viteških igara su Njeguši, drugo mjesto su zauzeli Bjelice a treće mjesto je pripalo ekipi 'Durmitor' iz Bačkog Dobrog Polja", kazali su iz crnogorskog društva "Lovćen" iz Lovćenca.

Najmlađi vitezovi, koji daju posebnu draž manifestaciji, kako su kazali, takmičili su se u igrama za djecu. Uz igre je priređeno i nadmetanje u kulinarskim vještinama.

Nakon takmičarskog dijela je nastavljeno druženje uz gusle i pjesmu.

"Veliku zahvalnost dugujemo mještanima i sunarodnicima iz Lovćenca, Feketića, Crvenke, Bačkog Dobrog Polja i Subotice, te Srdjanu Čavoru sa Njeguša koji svojim učešćem doprinosi njegovanju i afirmaciji ove manifestacije, za šta mu je Crnogorsko društvo 'Lovćen' uručilo plaketu", navodi se u saopštenju.

Posebnu zahvalnost uputili su pokrovitelju igara Upravi za dijasporu Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније