Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

13. 09. 2013. 08:57 >> 08:57

DIJASPORA

Đukanović na večeri Albansko-američkog savjeta

Premijer Milo Đukanović učestvovaće na godišnjem zasjedanju Generalne Skupštine Ujedinjenih nacija, koje se od 24. septembra do 2. oktobra održava u Njujorku.

"Agenda ostalih aktivnosti još nije utvrđena", saopšteno je "Vijestima" iz Đukanovićevog kabineta.

Albansko-američki nacionalni savjet (NAAC) pozvao je ranije Đukanovića na godišnju dodjelu nagrada istaknutim pojedinicima koje 27. septembra u Njujorku priređuje ta organizacija koja okuplja albansku dijasporu u Sjedinjenim Američkim Državama.

Večera se održava u vrijeme godišnjeg zasjedanja Generalne Skupštine Ujedinjenih nacija.

Osim Đukanovića na svečanost su pozvani i ambasador Crne Gore u SAD Srđan Darmanović i ambasador pri Ujedinjenim nacijama  Milorad Šćepanović. Izvršio direktor Savjeta Avni Mustafaj kazao je da će svečanosti prisustvovati preko četiri hiljade zvanica.

"Na večeru smo zvali premijere i predsjednike država regiona, pa je logično da pozivnicu dobije i Đukanović. Svi živimo zajedno i treba da pričamo o saradnji. Od ambasadora smo tražili da nam potvrde da li da očekujemo i premijera", kazao je Mustafaj "Vijestima".

On je kazao da su na godišnje okupljanje u čast pojedincima koji su na jedinstven način pomogli albanskom narodu, između ostalih, pozvani premijer i predsjednik Albanije Edi Rama i Bujar Nišani, kosovski premijer Hašim Tači kao i potpredsjednik vlade Makedonije Musa Džaferi.

Mustafaj je rekao da če večeri prisustvovati i pomoćnik državnog sekretara SAD Filip Riker. Svoje učešće najavilo je i nekoliko kongresmena poznatih po saradnji sa albanskom dijasporom.


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније