Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

Objavila M.L.B.

03. 08. 2019. 13:50 >> 13:47
4

OGNJENOVIĆ KAŠĆELANU

"Mi iz Buenos Airesa spremni da pomognemo Crnoj Gori"

Prijestonica Cetinje i Crnogorska zajednica u Buenos Airesu trebalo bi da potpišu sporazum o saradnji kako bi se veze između crnogorske Prijestonice i naših iseljenika dodatno osnažile, ocijenili su gradonačelnik Aleksandar Kašćelan i predsjednik Crnogorske zajednice u Buenos Airesu Emilio Martin Ognjenović.

Gradonačelnik Kašćelan i predsjednik Ognjenović razgovarali su na Cetinju o jačanju kulturnih i ekonomskih veza, saradnji u različitim oblastima, potencijalnim investicijama potomaka naših iseljenika u Prijestonicu Cetinje i Crnu Goru.

„Prvi korak ka tome jeste institucionalizacija naše saradnje kroz potpisivanje sporazuma sa crnogorskom zajednicom u Buenos Airesu. Namjera nam je da se povežemo i sa ostalim udruženjima naših iseljenika u Argentini i u tom smislu računamo na pomoć gospodina Ognjenovića“, kazao je gradonačelnik Kašćelan.

Osim saradnje sa crnogorskom zajednicom, Kašćelan i Ognjenović razgovarali su i o mogućnostima za unapređenje i proširenje saradnje sa argentinskim lokalnim i nacionalnim vlastima, u čemu bi naši iseljenici mogli da posreduju, jer je riječ o uglednim članovima tamošnjeg društva.

Predsjednik crnogorske zajednice u Buenos Airesu Emilio Martin Ognjenović kazao je da mu je zadovoljstvo što je upoznao gradonačelnika Kašćelana, a posebno što se to desilo na Lipi Cuckoj prilikom trećeg Pohoda herojima Božićnog ustanka, koji je nedavno organizovan.

„Drago mi je što ljudi poput vas ne zaboravljaju osobe i događaje koji su važni za Crnu Goru. Ovdje sam da čujem kako vam možemo pomoći mi iz Buenos Airesa i da razgovaramo o budućnosti“, kazao je Ognjenović.

Osim susreta sa gradonačelnikom Kašćelanom, Ognjenović je sa predstavnicima Prijestonice Cetinje posjetio Državni arhiv Crne Gore i obišao muzej Kralja Nikole, kao i Umjetnički muzej, gdje se posebno zadržao u Plavoj kapeli kraj ikone Filermose.

Emilio Martin Ognjenović druga je generacija naših iseljenika u Argentini. Njegov đed prije 115 godina emigrirao je iz Crne Gore.

Ognjenović je uspješan advokat. Prvi put u Crnu Goru došao je 2007. godine sa tek vjenčanom suprugom, kako bi pronašao svoje rođake.

Od prije godinu ponosni je otac djevojčice, čiji prvi rođendan proslavio je 1. avgusta u Crnoj Gori.

“I ona je Crnogorka. To možda najbolje opisuje ono što ja osjećam”, rekao je Ognjenović.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније