Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

[ Objavila: J.B.Č. ]

11. 07. 2019. 09:25 >> 09:24

VUJIČIĆ PISAO TAHIRIJU

"Pravosudni sistem Kosova štiti prevarante"

Pravosudni sistem na Kosovu zbog neprimjernog odugovlačenja građanskih parnica najznačajniji je motivator, indirektni saučesnik i najbolji zaštitnik domaćim i bjelosvjetskim prevarantima, kazao je predsjednik Udruženja Crnogoraca Kosova Slobodan M. Vujičić u otvorenom pismu ministru pravde Kosova Abelardu Tahiriju.

Vujičić i pismu kaže da tužilaštvo i sudstvo brutalnim probijanjem i nepoštovanjem Zakonskih rokova direktno radi protiv Zakona, oštećene strane i sistema države.

"Konkretno, Udruženje Crnogoraca Kosova podnijelo je tužbu protiv firme 'Ideal' iz Južne Mitrovice, 30. januara 2019. godine, ali još uvijek nije zakazano čak ni pripremno ročište. Isti slučaj je i sa tužbom koju sam lično podnio protiv fizičkog lica, 29.06.2018 godine", kazao je Vujičić.

On Tahiriju ukazuje na saznanje da postoje slučajevi koji čekaju na pravdu više od osam godina, što ocjenjuje sramotnim.

"Oni koji treba da brane Zakon i donose pravdu na ovaj način poigravaju se i unuštavaju zajednice, porodice ili pojedince. Stoga, vjerujemo da ćete pod hitno preduzeti odgovarajuće korake kako bi pravda bila dostupna svima u Zakonski određenom roku", zaključuje se u pismu Vujičića Tahiriju.

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније