Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

Mina [ Objavio: O.Z. ]

23. 05. 2019. 19:44   >>  19:43 8

ODLUKA VLADE

Otvaraju konzulate u Viljnusu, Gnjilanu i Hrakovu

Vlada je danas donijela odluke o otvaranju konzulata Crne Gore u litvanskom gradu Viljnusu, kosovskom Gnjilanu i ukrajinskom Hrakovu, na čijem će čelu biti počasni konzuli.

Kako je saopšteno nakon sjednice Vlade, odluke o otvaranju konzulata donijete su u cilju inteziviranja saradnje, naročito u oblasti ekonomije, turizma i kulture, i unapređenja prijateljskih odnosa,

Vlada je donijela i Uredbu o viznom režimu, kojom su spisku zemalja sa čijom važećom vizom ili dozvolom boravka u njima, državljani trećih zemalja mogu boraviti bez vize u Crnoj Gori do 30 dana, dodate nove zemlje.

„Konstatovano je da Crna Gora, kao prepoznata turistička destinacija, treba da olakša dolazak što većeg broja stranih turista i potencijalnih investitora, i da će se dopunom Uredbe, podstaći dolazak većeg broja stranih državljana“, kaže se u saopštenju.

Odredbom su obuhvaćene i Državna zajednice Australije, Japan, Kanada, Novi Zeland, kao i tri zemlje Evropske unije koje nisu članice Šengenskog sporazuma – Hrvatska, Bugarska i Rumunija.

„Takođe, prepoznata je potreba da se nosiocima važećih putnih isprava sa validnom APEC poslovnom putnom karticom omogući ulazak u Crnu Goru i dozvoli boravak do 30 dana, bez vize, s obzirom na to da su procedura i uslovi za dobijanje APEC poslovne putne kartice u skladu sa savremenim bezbjednosnim kriterijumima“, kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније