Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

25. 03. 2019. 10:56 >> 10:25

MEĐU ISELJENICIMA

Veliko interesovanje za serijal "Putevi nade-Turska"

Serijal "Putevi nade-Turska", Satelitskog programa RTCG, naišao je na veliko interesovanje gledalaca kako u Crnoj Gori tako i širom svijeta. Najveće interesovanje bilo je među našim iseljenicima u Turskoj, gdje su organizovana posebna porodična okupljanja, okupljanja prijatelja i komšija, kako bi zajedno gledali priče iz Turske.

Ova fotografija je pozdrav od okupljene porodice Muković iz Istanbula, nakon zajedničkog gledanja četvrte emisije "Predrasude i opomene".

Upućuju zahvalnost RTCG i urdnici serijala Oliveri Vukadinović, koja je kako kažu, učinila da se prvi put o iseljeničkim porodicama koje su iz Crne Gore prije vijek stigle u Tursku, progovori na ljudski način i bez predrasuda koje su decenijama mnoge opterećivale.

Serijal je prema njihovim riječima, pomogao da se bolje upoznamo i razumijemo i sa nestrpljenjem čekaju nastavak serijala.

Inače, upravo je završeno emitovanje prvog dijela serijala "Putevi nade -Turska". Emitovane su 4 polusatne reportaže: "Kad nas vijek dijeli", "Crna Gora, duša moja", Gradonačelnici naših korijena", i " Predrasude i opomene".

Priprema nastavka serijala je u toku, o čemu će gledaoci biti blagovremeno obaviješteni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније