Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

[ Objavila: R.P. ]

22. 03. 2019. 11:28 >> 10:54
1

VUJIČIĆ OCIJENIO

Vlada CG stala u zaštitu Crnogoraca na Kosovu

Nakon zvanične posjete ministra vanjskih poslova Crne Gore, Srđana Darmanovića Kosovu, crnogorska zajednica se osjeća spokojnijom, saopštio je predsjednik Udruženja Crnogoraca Kosova Slobodan M. Vujičić.

"Ova posjeta, koja je usledila u momentima snažnih tenzija i nikada gorih odnosa između Kosova i Srbije, nama je ulila samopuzdanje i potvrdila da je Vlada CG stala iza nas u namjeri da nas zaštiti, ali i riješi naš ustavno-pravni status" poručio je Vujičić.

On je kazao da će u narednih mjesec dana u Prištini biti otvoren Razvojni centar Crnogoraca Kosova, koji će biti sjedište kulturnih, privrednih i naučno-obrazovanih projekata naše zajednice.

"Nakon toga očekujemo da se započne sa implementacijom Strategije za afirmaciju i integraciju crnogorske zajednice na Kosovu, što bi do našeg ustavno-pravnog priznanja unaprijedilo naš sveukupni položaj".

Vujučić poručuje i da će u svim zahtjevima Udruženje biti razumno i strpljivo, s obzirom na to da su, kako kaže, svjesni činjenice da je politička situacija na Kosovu nestabilna a mir krhk.

"Sa druge strane, koliko dozvoljavaju naši kapaciteti i mogućnosti davaćemo doprinos i podršku politici mira i dijalogu između zvaničnog Beograda i Prištine u vjeri da će u neko dogledno vrijeme doći do potpisivanja sveobuhvatnog Sporazuma i istorijskog pomirenja između Srba i Albanaca", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније