Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

04. 09. 2018. 13:07   >>  12:49 4

"PLEMENSKE VITEŠKE IGRE"

Lovćenac: Čuvamo tradiciju crnogorske zajednice

Devete "Plemenske viteške igre" održane su u nedjelju u Lovćencu u organizaciji crnogorskog društva "Lovćen".

U nadmetanju u tradicionalnim crnogorskim igrama najuspješniji su bili takmičari ekipe "Njeguši", drugo mjesto pripalo je ekipi "Durmitor", a treće "Ćeklićima".

Za najljepši dio igara pobrinuli su se najmlađi koji su se zabavljali u takmičenju u starim dječijim sportskim igrama.

"Ova manifestacija ima izuzetan značaj za očuvanje tradicije crnogorske zajednice u Srbiji. Najmlađi takmičari aktivnim učešćem u igrama na zabavan način uče o istoriji i kulturi Crne Gore", navode u saopštenju.

Organizatori navode da su zahvalni građanima Lovćenca, gostima sa Njeguša, kao i dugogodišnjim prijateljima iz udruženja "Durmitor" iz Bačkog Dobrog Polja.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније