Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

Objavila M.L.B.

23. 05. 2018. 11:38 >> 11:30
1

ČESTITKA IZ JUŽNE AMERIKE

Đukanović garant očuvanja identiteta

Crnogorske zajednice u u Argentini, Boliviji, Čileu, Meksiku, Paragvaju, Peruu i Urugvaju uputile su predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću zajedničku čestitku povodom stupanja na tu dužnost, i poziv za posjetu krajem 2018. godine, kada obilježavaju 200 godina od dolaska prve crnogorske porodice na taj kontinent.

„Za sinove i kćeri Crne Gore u Latinskoj Americi, početak Vašeg mandata je povod velikoj sreći, jer nam osnažuje uvjerenje da će pitanje našeg očuvanja i odnosa sa starom domovinom biti još prisutnije u državnoj politici Crne Gore, jer su Vaša dosadašnja zalaganja i podrška bila i nastavljaju biti od suštinske važnosti u hiljadugodišnjoj slobodarskoj borbi za očuvanje crnogorskog identiteta”, navodi se u čestitki Đukanoviću.

Navode da je Đukanović za sve njih apsolutni garant da će Crna Gora i njene institucije biti i ostati njihovi saveznici u teškoj, ali časnoj borbi za očuvanje identiteta i širenje crnogorske kulture.

“Upravo iz tog razloga sigurni smo će se nastaviti sa jačanjem zajedničkih projekata započetih u vrijeme kada ste bili predsjednik Vlade. U ime svih crnogorskih zajednica u Argentini, Boliviji, Čileu, Meksiku, Paragvaju, Peruu i Urugvaju koristimo priliku da Vam svi zajedno uputimo zvanični poziv da nas kao Predsjednik Crne Gore posjetite početkom decembra 2018. godine kako bismo zajedno proslavili 200 godina od dolaska prve crnogorske porodice na ovaj kontinent, te tu priliku iskoristili za novo kontinentalno okupljanje naših organizacija, inauguraciju Crnogorske kuće, i da Vam iskažemo svu zahvalnost koju osjećaju Crnogorci koji žive u Latinskoj Americi“, zaključuje se u čestitki Đukanoviću.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније