Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

25. 07. 2013. 19:00   >>  19:00 1

SASTANAK

LPCG: Neophodna saradnja sa iseljeništvom

Liberalna partija zabrinuta je zbog “hiperprodukcije” udruženja sa crnogorskim prefiksom u Srbiji, a koji imaju po nekoliko članova, jer to, kako smatraju, unosi konfuziju u crnogorskoj zajednici u susjednoj zemlji. Rukovostvo LPCG je na taj problem ukazalo na sastanku sa Crnogorskom partijom iz Srbije.

"Očiti primjer je u opštini Vrbas gdje su udruženja sa crnogorskim prefiksom, u pisanoj formi, apelovala kod predsjednika opštine da ne uvaži legitiman zahtjev Crnogorskle partije i uvede crnogorski jezik u službenu upotrebu iako su za to ispunjeni svi zakonom predviđeni uslovi”,navodi se u saopštenju nakon sastanka.

Andrija Popović je, kako piše u saopštenju, posebno naglasio angažovanje Liberalne partije i davanje doprinosa, kako bi Crna Gora institucionalno regulisala i podigla  na veći nivo odnose sa svojim iseljeništvom i posebno imajući u vidu, da su svi relevantni istraživači crnogorske dijaspore saglasni da van Crne Gore - rasuta po svim meridijanima “živi još jedna Crna Gora”.

Predsjednik Crnogorske partije Nenad Stevović je kazao da ta partija  podržava Liberalnu partiju u njihovim političkim aktivnostima koje imaju za cilj unaprjeđenja odnosa države Crne Gore sa svojim iseljeništvom. Stevović je naglasio da očekuje da će zvanična Podgorica u budućnosti, više pažnje posvijetiti rješavanju problema Crnogoraca u Srbiji.

Dvije partije su u oktobru 2011. godine potpisale Deklaraciju o razumijevanju i saradnji i ovaj susret je dio intezivne saradnje dvije prijateljske i programski slčne partije.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније