Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

[ Objavila: J.B.Č. ]

01. 05. 2018. 12:45 >> 12:37
5

RADULOVIĆ PORUČIO

Ambasada u Briselu otvorena za saradnju

Crnogorsko diplomatsko predstavništvo u Briselu otvoreno je za saradnju u okvirima zakonskih mogućnosti, kako sa civilnim sektorom iz matične države tako i sa iseljeničkim organizacijama, kazao je ambasador Crne Gore u Briselu Vladimir Radulović.

Delegacija Asocijacije dijaspore Crne Gore na čelu sa predsjednicom, Verom Kirović je posjetila Ambasadu Crne Gore u Briselu. Tokom sastanka sa ambasadorom, Vladimirom Radulovićem i ministrom savjetnikom u ambasadi, Predragom Stamatovićem razgovarano je o ciljevima i programima rada Asocijacije dijaspore sa posebnim osvrtom na saradnju sa udruženjima iz zemalja Beneluksa.

Ambasador Radulović je tom prilikom istakao da je crnogorsko diplomatsko predstavništvo u Briselu otvoreno za saradnju u okvirima zakonskih mogućnosti, kako sa civilnim sektorom iz matične države tako i sa iseljeničkim organizacijama.

Istakao je da ambasada u Briselu ima odličnu saradnju sa organizacijama iseljenika sa teritorija svojih nadležnosti, te da podržavaju sve programe i manifestacije kojima je krajnji cilj okupljanje, očuvanje, pripadnosti državi Crnoj Gori i promociji njene kulture, tradicije i ekonomije.

"Uvjeren sam da će saradnja i u narednom periodu biti sadržajna i dobra, i da će se vremenom dodatno unaprjeđivati“, naglasio je Radulović.

Predsjednica Asocijacije dijaspore, Vera Kirović je ambasadora Radulovića i ministra savjetnika Stamatovića, upoznala sa konkretnim projektima koje će ta organizacija realizovati u narednom periodu, a u koje će biti uključena ne samo dijaspora iz zemalja Beneluksa već sa svih kontinenata. Istakla je Kirović, da je cilj Asocijasije, ne samo da promoviše državu Crnu Goru već i da promoviše i dostignuća iseljenika iz oblasti djelovanja po kojima su prepoznati u svojim iseljeničkim sredinama, kao predstavnici dijaspore Crne Gore.

"Asocijacija dijaspore je partner državnim institucijama, i mi smo tu da zajedno realizujemo projekte koji će unaprijediti saradnju sa iseljenicima. Posjeta Belgiji i Njemačkoj u kojoj je održano Crnogorsko veče je ispunila naša očekivanja i postignuti su svi ciljevi", ističe Kirović.

Kirović se u Liježu sastala i sa rukovodstvom Udruženja Belgijsko-Crnogorskog prijateljstva "Montenegro".

Predsjednik Udruženja, Goran Vratnica se posebno zahvalio Asocijaciji dijaspore ističući da je organizacija na čijem je čelu zainteresovano da se uključi u sve projekte Asocijacije. Vratnica je naglasio da su posebno zainteresovani za festival izvorne crnogorske muzike, koji je planiran tokom ljeta u Podgorici, te za sportsku razmjenu mladih talentovanih sportista i promociji eventualnih privrednih partnerstava.

"Mi smo tokom današnjeg sastanka dobili više konkretnih prijedloga od predstavnika Asocijacije dijaspore. Mi iz Udruženja Crnogorsko-Belgijskog prijateljstva smo više nego zainteresovani da podržimo te projekte i budemo partneri Asocijaciji na realizaciji istih", navodi Vratnica.

Predsjednica Asocijacije, Vera Kirović je naglasila da je zadovoljna prijemom u ambasadi, a posebno zadovoljstvo joj je prijem naših iseljenika iz Belgije, koji su iskazali interesovanje za saradnju u svim pomenutim i predloženim projektima Asocijacije. Cijeni da će svi budući zajednički projekti biti uspješno ralizovani i stvarati pretpostavke za bolje i veće uključenje iseljenika u društveni i ekonomski život Crne Gore, kao i očuvanju običaja, kulturnog nasljeđa i pripadnosti matičnoj državi.


Žarko Božović, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније