Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

[ Objavila: J.B.Č. ]

24. 12. 2017. 12:58 >> 12:24
2

CRNOGORCI U AUSTRALIJI

Nastaviće promociju tradicije, kulture, jezika

Udruženje iseljenika Monte-Australija i u narednom periodu nastaviće promociju crnogorske tradicije, kulture i jezika a nastaviće, kažu, i sa humanitarnim akcijama, saopšteno je na Godišnjoj skupštini Udruženja koja je održana u Sidneju.

Kako je saopšteno iz Asocijacijacije dijaspore, na Skupštini je razmatrana realizacija ostvarenih rezultata rada Udruženja u predhodnom periodu.

"Konstatovano da je planirano ostvareno u cjelini te su članovi udruženja dali punu podršku timu koji je na čelu udruženja", navodi se u saopštenju.

Kako navode,  na Skupštini je utvrđen i plan aktivnosti za narednu godinu.

"Tim planom predviđeno je da i u narednom periodu akcenat djelovanja bude stavljen na promociju crnogorske tradicije, kulture, jezika. U narednom periodu biće nastavljeno sa humanitarnim akcijama po kojima je Monte-Australija prepoznat", kazali su iz Asocijacije dijaspore.

Skupština udruženja, dodaju, dala je punu podršku novoformiranom Forumu mladih Asocijacije dijaspore a kako su kazali, pozdravljeno i imenovanje njihovog člana Adriana Radončića za člana predsjedništva tog Foruma.

"Naglašeno je da mlade uvijek treba podržati što Monte-Australija radi od svog osnivanja od kada su mladi na čelu tog Udruženja", zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније