Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

Objavila: M.L.B.

23. 12. 2017. 11:08 >> 10:42
1

U LOVĆENCU

Formiran Forum mladih Asocijacije dijaspore

U Lovćencu je formiran Forum mladih Asocijacije dijaspore. Za predsjednika je imenovan Aleksa Giljen iz Feketića - Opština Mali Iđoš.

Na konstitutivnoj sjednici za članove predsjedništva izabrani su Anastazija Bukilić iz Njemačke, Adrian Radončić iz Australije, Refik Gul Muković iz Turske, Adrian Jahović iz Sjedinjenih Američkih Država i Lucia Daniza Petričević iz Argentine.

"Skupština Asocijacije dijaspore je donijela Odluku o formiranju Foruma mladih, jer mladi porijeklom iz Crne Gore moraju aktivno, motivisano i proaktivno učestvovati u procesima donošenja Odluka o saradnji i načinu saradnje sa Crnom Gorom", kazala je predsjednica Asocijacije Vera Kirović.

Ona je saopštila da je ideja o formiranju Foruma mladih Asocijacije dijaspore, upravo potekla od mladih članova iz Lovćenca, Feketića, Bačkog Dobrog Polja, Kule, Vrbasa, Kruščića…

Kirović kaže da svi članovi Asocijacije dijaspore, prvenstveno predšjednistvo smatraju da je Lovćenac prijestonica dijaspore Crne Gore, pa je i ta činjenica bila odlučujuća da konstitutivnu sjednicu Foruma mladih organizuju upravo u prijestonici dijaspore.

"Forum mladih Asocijacije dijaspore će biti odskočna daska za sve mlade ljude koji žele dati doprinos na stvaranju saradnje između mladih ljudi porijeklom iz Crne Gore, uključujući međunarodni volonterski rad i umrežavanje udruženja sa svih kontinenata, čiji su članovi porijeklom iz Crne Gore. Buduća saradnja mladih porijeklom iz Crne Gore će biti sredstvo za unapređenje međukulturalnog dijaloga, tolerancije, solidarnosti sa ciljem otklanjanja stereotipa i predrasuda kao i izgradnje društava zasnovanih na međusobnom razumijevanju i poštovanju svih različitosti, sa ciljem podsticanja građanske svijesti , privrženosti i pripadnosti državi Crnoj Gori", zaključila je Kirović.

Konstitutivnoj sjednici foruma mladih prisustvovali su i predsjednik Opštine Mali Iđos, Marko Lazić, predstavnica generalnog konzulata Crne Gore iz Sremskih Karlovaca, Ljiljana Campara, predstavnik Saveza vojvođanskih Mađara Pal Karolj i potpredsjednik Nacionalnog savjeta Crnogorske manjine u Srbiji, Nikola Muhadinović  kao i predsjednici većine crnogorskih Udruženja iz Lovćenca. Podršku i čestitku za formiranje Foruma mladih su uputili direktor Uprave za dijasporu Predrag Mitrović, generalni konzul u Srbiji Miodrag Kankaraš, potpredsjednik Asocijacije dijaspore Safet Beljo Radončić, udruzenje Monte Australija iz Sidneja i udruženje Cetinje iz USA.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније