Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

Mina [ Objavio: O.Z. ]

22. 11. 2017. 17:53   >>  18:08 6

POMACI U RADU UPRAVE

Bolje razumijevanje potreba iseljeništva

Aktivno učešće članova Odbora za međunarodne odnose iseljenike na javnim raspravama povodom Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o saradnji Crne Gore sa iseljenicima, doprinijeće koncipiranju kvalitetnih zakonskih rješenja i boljem razumijevanju potreba iseljeništva.

To je zaključeno danas na sastanku Odbora sa direktorom Uprave za dijasporu mr Predragom Mitrovićem.

Iz Skupštine je saopšteno da su se, razmatrajući realizaciju zaključaka sa kontrolnog saslušanja direktora Uprave o aktivnosti tog tijela na realizaciji vladine politike saradnje sa iseljenicima, članovi Odbora saglasili da su napravljeni konkretni pomaci u radu Uprave.

Članovi Odbora su se saglasili da su rezultati mjerljivi i kroz intenzivnu komunikaciju svih subjekata uključenih u procese jačanja veza Crne Gore sa iseljenicima.

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrija Nikolić istakao je važnost održavanja redovnih susreta direktora Uprave i članova Odbora, s ciljem koordinacije aktivnosti ključnih nosioca saradnje sa iseljeništvom.

Navodi se da je direktor Uprave Mitrović rekao da je spreman i otvoren da u domenu nadležnosti to tijelo nastavi blisku saradnju sa matičnim Odborom za međunarodne odnose i iseljenike u pravcu prevazilaženja aktuelnih izazova i poboljšanja statusa iseljenika iz Crne Gore.

Zajednički je ocijenjeno da je Radna grupa za izradu Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o saradnji Crne Gore sa iseljenicima, aktivnim pristupom konkretno doprinijela unapređenju postojećeg zakonskog rješenja.

Konstatovano je da će predložene izmjene i dopunama poslužiti kao kvalitetna osnova za predstojeće javne rasprave koje će biti održane u državama sa najvećim brojem naših iseljenika.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније