Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

Beta [ Objavio: O.Z. ]

11. 11. 2017. 16:20 >> 15:53
1

NACIONALNI SAVJET

Crnogorski klub bojkotuje sjednicu

Crnogorski klub koji čini opozicioni članovi Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine u Srbiji, najavio je da će bojkotovati današnju sjednicu tog tijela u Vrbasu, jer, kako se u saopštenju navodi, struktura koja trenutno upravlja savjetom krši zakone, procedure i ne radi posao zbog kojeg izabrana.

U saopštenju se dodaje da će samo jedan član tog kluba pratiti sjednicu i dodaje da su se na bojkot odlučili jer za tri godine Nacionalni savjet nije održavao sjednice, niti je imao "ijednu smislenu aktivnost".

Klub je ocijenio da se radom Savjeta šalje "poražavajuću poruku" da je novac osnovni motiv djelovanja mnogih članova prvog saziva crnogorskog Nacionalnog savjeta.

Kako se navodi, taj Savjet donio je i dosljedno sproveo samo odluku o putnim troškovima, koji su prema navodima kluba premašili milion dinara, a da trenutno vladajuća grupa u Savjetu pokušava da preostali novac međusobno raspodijeli "putem konkursa za udruženja građana".

Klub je naveo da je izbor trećeg predsjednika tog tijela, prošao uz "ozbiljno kršenje procedura predviđenih Statutom" i da je i izbor članova Izvršnog odbora bio nezakonit.

Za novog predsjednika Nacionalnog savjeta na sjednici održanoj 8. oktobra 2017. u Vrbasu, izabran je Miodrag Becić, nakon što je dotadašnja predsjedavajuća Gordana Doknić podnijela ostavku.

"Pitanje odgovornosti prethodne predsjednice za katastrofalno stanje Nacionalnog savjeta, nije ni razmatrano. Zbog kršenja zakona, bez ijedne održane sjednice i smislene aktivnosti, Savjet je posljednju godinu svog prvog saziva dočekao sa blokiranim finansiranjem", navodi se u saopštenju.

Klub je upozorio da se Nacionalni savjet "ilegalno uselio u nove prostorije u Vrbasu kršeći ranije odluke", da su na novom sjedištu istaknute "isprane zastave" Srbije i Savjeta, a trajno skinuta zastava Crne Gore, kao i da nije istaknuta ni zakonom obavezna zastava Autonomne pokrajine Vojvodine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније