Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

Objavio: B.V.

17. 10. 2017. 13:41   >>  13:11 2

MARKOVIĆ U SKOPLJU

Crna Gora uvijek uz svoje iseljenike

Predsjednik Vlade Duško Marković poručio je danas u Skoplju sa predstavnicima crnogorske dijaspore u Makedoniji da će Crna Gora uvijek biti uz svoje iseljenike, a počasnim konzulima naše zemlje u Makedoniji ukazao na značaj njihove uloge u promociji države u ovoj zemlji.

 

Na sastanku sa Borisom Popivodom, predsjednikom Crnogorske zajednice u Republici Makedoniji i Medom Balićem, predsjednikom Saveza iseljenika iz Crne Gore u Republici Makedoniji bilo je riječi o aktivnostima naše zajednice i o njihovoj saradnji sa crnogorskim institucijama.

"Premijer je upoznao naše iseljenike sa političkom i ekonomskom situacijom u Crnoj Gori kao i sa prioritetima i ostvarenim rezultatima Vlade. U tom kontekstu istaknuto je da je članstvo Crne Gore u NATO-u značajno doprinijelo međunarodnom ugledu naše zemlje ali i povećanom interesovanju investitora za naše potencijale", navodi se u saopštenju.

Predstavnici iseljeničkih organizacija, kako se dodaje, čestitali su Vladi i predsjedniku na dosadašnjim uspjesima i istakli da posebno važnim drže očuvanje građanskog koncepta države Crne Gore.

Marković je razgovorao i sa počasnim konzulima Crne Gore u Republici Makedoniji Miloradom Andrijaševićem i Brankom Azevskim.

"Počasni konzuli ocijenili su da postoji veliki prostor za jačanje crnogorsko-makedonske ekonomske saradnje. Ukazano je na značaj uloge počasnih konzula u promociji crnogorskih privrednih, investicionih, turističkih, kulturnih i drugih potencijala naše zemlje. Na sastanku je bilo riječi i o potrebi otvaranja direktne avionske linije Podgorica – Skoplje", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније